El portaveu de Catalunya en Comú adverteix des de Sant Feliu de Llobregat, que bloquejar uns pressupostos que millorarien la vida de la gent pot significar la tornada de les polítiques de Rajoy

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, va enviar ser ahir al Barri de la Salut de Sant Feliu de Llobregat, per parlar del pacte d’Unidos Podemos amb el Govern de l’Estat, per als pressupostos generals de l’Estat (PPGGE) per al 2019.

Acompanyat de la candidata a alcaldessa de Sant Feliu en Comú, Lídia Muñoz, Mena va dir en declaracions a la premsa: “Demanem a Sánchez que sigui més valent a l’hora de fer gestos cap a Catalunya i a les forces independentistes, ERC i PDECat, que reflexionin sobre el que suposaria la tornada de C’s i de PP. I al Govern li diem que presenti pressupostos, que la ciutadania ja no pot esperar més i només així s’explica el periode de mobilitzacions que viurem a partir de la propera setmana”.

“La ciutadania ja no pot esperar més i la prova més evident són les múltiples mobilitzacions que veurem durant els pròxims mesos. Catalunya necessita uns pressupostos ja!”, va sentenciar el diputat de Catalunya en Comú.

Posteriorment es va celebrar un acte obert a la ciutadania, que va iniciar Muñoz explicant quina incidència directa tindria l’aprovació dels PPGGE en la vida dels santfeliuencs i santfeliuenques. Educació, sanitat, habitatge i salari mínim ínter professional van ser els pilars de l’argumentari.

Per la seva banda, Mena va afirmar que el bloqueig dels Pressupostos Generals de l’Estat que de moment han anunciat els dos partits de govern, JxCat i ERC, “podria comportar que el bloc reaccionari de PP, Cs i fins i tot Vox arribin al govern” en cas que hi hagués un avançament electoral. “Això no només seria dolent pel conjunt dels espanyols i les espanyoles, sinó especialment preocupant pels interessos dels catalans i les catalanes. No ens mereixem pagar ni dues, ni tres ni quatre vegades per la repressió del Partit Popular”, va alertar.

Per tot això, el portaveu va demanar responsabilitat als dos partits de govern: “Catalunya necessita passar pàgina d’una dècada de precarietat i vergonya, i els PGE són un puntal per enterrar les retallades de Mas i de Rajoy”. En aquesta mateixa línia, va emplaçar a Artadi i Aragonès a presentar una proposta de pressupostos de la Generalitat “tan ambiciosa com els de l’Estat”. “Aspirem, per exemple, a que cap família torni a passar fred aquest hivern, i per això calen uns comptes que no prorroguin la pobresa energètica”, va concretar.

Mena va recordar també l’esperit de lluita del Baix Llobregat i en concret de la seva capital, i va celebrar la tasca de l’Ajuntament de Sant Feliu, liderat per ICV-EUiA (ara membre de Sant Feliu en Comú).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here