Avui 25N s’ha celebrat la marxa-manifestació contra la violència masclista del Baix Llobregat, que ha sortit a les 11h de la plaça de la Vila de Sant Feliu de Llobregat, i ha arribat a les 12.30h al parc de Torreblanca

En el marc de les XXVII Jornades de Tardor contra la Violència Masclista, s’ha dut a terme la marxa-manifestació: “El Baix Llobregat contra la violència masclista”, que ha sortit a les 11 h des de la plaça de la Vila de Sant Feliu i ha arribat a les 12.30 h al Parc de Torreblanca, on s’ha fet la lectura del manifest, un minut de silenci i una xocolatada reivindicativa.

La Marxa són en realitat diverses marxes que s’inicien en diferents punts de la comarca, i que es van sumant per arribar plegades a l’acte central al Parc de Torreblanca.

Els municipis participants, han estat: CastelldefelsCornellà de LlobregatEl Papiol, Esplugues de Llobregat, Gavà, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de LlobregatSant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló.

L’acte unitari del Parc Torreblanca ha estat presidit per el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat i s’han realitzat un Minut de silenci i la lectura del Manifest contra la violencia masclista, a càrrec de Maite Moreno Conesa, guanyadora de la IX edició del Premi Literari Delta i amb el tancament de Vicky Castellanos, consellera de les Dones, Gent Gran i LGBTI; acompanyada a l’escenari per diverses regidores de dones del Baix Llobregat.

El SIAD amplia el servei d’assistència a fills i filles de dones en situacions vulnerables

L’Ajuntament de Sant Feliu ha ampliat el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) per atendre, a partir del mes de novembre, els fills i filles de les dones que presenten una situació de vulnerabilitat. Aquesta extensió del servei prioritza especialment els casos de dones que han patit violència masclista en resposta al context actual.

La darrera enquesta sobre violència masclista de la Generalitat mostra dades esfereïdores: el 12% de les nenes (fins als 15 anys) ha patit un fet molt greu a la infància (per una persona coneguda el 44%), i el 32% dels casos de violència masclistes es realitzen amb presència de criatures. En el 13,9% dels casos, els infants van patir de forma continuada algun tipus de violència psicològica, física o sexual.

Sant Feliu va ser un dels primers municipis a crear serveis específics adreçats a dones com el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), que ofereix informació, assessorament jurídic, suport psicològic i espais de trobada per a les dones que es troben en situació de discriminació i desigualtat de gènere. Durant 2018 aquest servei municipal ha atès 238 dones, tres més fins a la data que en tot 2017.

A més des del Programa municipal de les dones es continua treballant de manera transversal i pluridisciplinar amb la xarxa d’intervenció de dones amb situació de violència masclista que enguany ha atès, fins al mes d’octubre, a 129 nous casos, 2 més que en el conjunt de 2017.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here