La plaça va acollir visitants vinguts d’arreu del la comarca, i el dinar de la tarda va fer el ple a la sala del CCR. Carles Belda va cloure l’acte

La Fira de l’Oli de Castellví de Rosanes va mostrar ahir la seva consolidació com la mostra de tardor al municipi. Durant tot el matí, gent vinguda d’arreu de la comarca va acostar-se a Castellví per gaudir de la fira i les diferents activitats que es van fer a l’entorn de la plaça del poble. També hi va haver una important participació dels veïns i veïnes de Castellví, que un any més van sortir al carrer per participar de la fira de l’oli. El dinar del migdia va fer el ple a la sala del CCR, i l’acordió de Carles Belda va ser l’encarregar de cloure la jornada.

El regidor de Cultura, Josep M. Mitjans, es mostra satisfet del desenvolupament de la fira i explica que la mostra “ja està plenament consolidada atesos els resultats d’aquesta tercera edició. El balanç que en fem és positiu. Hi ha hagut més moviment de gent que l’any passat, han vingut persones d’arreu de la comarca i pel dinar es van omplir totes les places disponibles a la sala i hi ha gent que no hi va poder assistir per manca d’aforament”.

La fira va començar amb un esmorzar al mateix temps que obrien els diferents estands situats a la plaça. Es va poder comprar oli, mel, productes de fleca i artesania, i tastar també olis de diferents vegetals. Els petits productors locals també van mostrar l’oli que fan per a consum propi i una mostra de les diferents varietats d’oliva existents a la zona.

Una de les activitats que van aixecar més expectació va ser l’elaboració d’oli d’oliva en directe, així com també el ferrer artesà i l’elaboració d’escultures de fusta amb una moto-serra. Els més petits de casa també van tenir el seu espai fent caure les olives d’una olivera tal com es feia antigament, amb uns pals ben llargs.

La cloenda de la 3a Fira de l’Oli de Castellví, havent dinat, va ser de la mà de Carles Belda, que amb el seu acordió va posar la nota musical a la fira d’aquest 2018.

Mitjans ha volgut agrair a l’associació APECRO la seva tasca en la fira, coorganitzada per l’Ajuntament i aquesta entitat, i també fa extensiu l’agraïment a totes aquelles persones i entitats que van contribuir amb productes i col·laboració en el bon desenvolupament de la jornada.

Font: Ajuntament de Castellví de Rosanes

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here