Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha acordat la cessió al Departament de Justícia de la Generalitat del terreny per aixecar el nou edifici judicial de Martorell. El solar es troba ubicat al costat de l’Estació Martorell-Central. Aquest és el darrer tràmit urbanístic necessari per desencallar la construcció de la futura seu judicial.

La parcel·la, d’uns 535 m2, formava part de l’antiga Estació de Mercaderies de Martorell-Central. “Actualment, no resulta necessària pel servei públic prestat i tampoc no existeix cap necessitat futura lligada a l’explotació ferroviària”, ha confirmat l’alcalde Xavier Fonollosa.

La proposta d’ubicar la seu judicial en aquest espai va sorgir l’any 2016 de l’equip de govern municipal, i va ser ben rebuda pel Departament de Justícia i FGC, empresa de titularitat pública que n’ha formalitzat ara la cessió. El Ple Municipal de l’Ajuntament de Martorell de setembre de 2017 ja va aprovar la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana per tal que el terreny fos edificable, apte per a usos d’oficines i d’administració.

L’alcalde ha explicat que el Departament de Justícia “té molt clar que ha de construir el nou edifici judicial a Martorell”. En la reunió que Fonollosa va mantenir amb la consellera del ram Ester Capella, el passat 14 de novembre, “ens va assegurar que el projecte formaria part del Pla d’Equipaments i Infraestructures de la Generalitat. Això significa que hi haurà una reserva pressupostària l’any vinent per abordar la construcció d’aquest edifici judicial tan necessari per a Martorell. Portem molt anys patint un dèficit d’equipaments judicials i hem de resoldre-ho de manera definitiva”.

La construcció dels nous jutjats són una vella reivindicació del govern municipal i una necessitat per Martorell i la comarca, davant l’actual situació de disgregació i precarietat dels jutjats ubicats al Solàrium. El nou emplaçament oferirà una zona cèntrica, de fàcil accés a peu i ben connectada amb transport públic.

“L’edifici tindrà set plantes i podrà arribar a allotjar un total de 10 jutjats. Serà una construcció moderna i funcional, d’uns 6.000 m2 de superfície, si sumem tots els jutjats, la qual cosa suposarà un salt qualitatiu i d’optimització d’espais important”, ha avançat Fonollosa, qui ha insistit que “encara s’ha de redactar el projecte i licitar l’obra, però el més important és que hem posat fil a l’agulla per engegar-ho”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here