Aquell any es van aprovar tres línies d’ajuts: per a barris, viles i per a programes de continuïtat

La Secretaria d’Hàbitat Urbà i Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat ha ampliat un any el termini d’execució dels projectes que van resultar beneficiaris dels ajuts de la Llei de barris en la convocatòria del 2010 i que encara no havien finalitzat. D’aquesta manera, en lloc d’acabar els treballs el 31 de desembre d’aquest any ho podran fer el 31 de desembre del 2020.

L’ampliació del termini afectarà 25 dels 28 municipis als quals se’ls va concedir la subvenció.

La convocatòria del 2010 es va aprovar en tres línies d’ajut: barris amb projectes, amb finançament del 50% del cost total del projecte per a 12 projectes d’11 municipis de més de 10.000 habitants; viles amb projectes, amb un finançament del 75% del cost per a 14 projectes de 14 municipis amb menys de 10.000 habitants i programa de continuïtat, amb un finançament del 50% del cost del projecte per donar continuïtat a algunes actuacions iniciades en anteriors convocatòries.

Així, dels barris amb projectes es va concedir la subvenció a Barcelona (Raval Sud), Barcelona (La Vinya, Can Clos, Plus Ultra), Blanes (S’Auguer-Sa Massaneda), Calafell (Nucli antic), Castelldefels (Vista Alegre), l’Escala (Nucli antic), les Franqueses del Vallès (Bellavista), Mollerussa (centre urbà i Grup Sant Isidori), Mont-roig del Camp (Barri de la Florida-Miami Platja), Piera (Nucli antic), Premià de Mar (Santa Anna-Tió-Barri Cotet) i Viladecans (la Montserratina).

Pel que fa la segona línia, al de viles amb projectes, es va destinar a Campdevànol (Nucli original), Flix (Colònia-Fàbrica Comellarets-Les Casetes), la Pobla de Segur (Vila Closa i Eixample), la Selva del Camp (Nucli antic), l’Arboç (Nucli antic), Mediona (Nucli de Sant Joan de Mediona), Montgai (Nucli antic), Premià de Dalt (Santa Anna-Tió-Barri Cotet), Ribes de Freser (Barri del Pavelló i connexió amb el carrer Fonderia), Sallent (la Riba del Llobregat), Sant Hipòlit de Voltregà (El Mallol), Sant Pere de Torelló (Nucli antic), Sant Quintí de Mediona (Centre Vila i Vilet) i Ullà (La Roqueta, nucli històric i Passeig de les Eres).

Per últim, als programes de continuïtat s’hi van acollir l’Hospitalet de Llobregat (Collblanc-la Torrassa), Olot (Nucli històric) i Salt (Salt 70). D’aquests 28 municipis, 3 ja han acabat els seus projectes (l’Hospitalet de Llobregat, Olot i Salt) i 25 encara tenen obres pendents. Aquests últims s’havien anat acollint a les diferents pròrrogues previstes per la Llei i la darrera d’elles finalitzava el 31 de desembre d’enguany. El passat mes de juliol es va signar la pròrroga per als municipis de la convocatòria 2009.

Font: ACN.  Imatge: Castelldefels. Vista Alegre (gencat.cat)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here