Aquest dimecres 12 de setembre, s’ha presentat a Sant Boi un projecte de reciclatge d’envasos lleugers destinat als establiments del Canal HORECA. En aquest projecte hi participen 8 municipis per a dur-ne a terme la prova pilot.

És un projecte organitzat per Ecoembes, la organització mediambiental que promou l’economia circular a través del reciclatge d’envasos a Espanya, l’Agència de Residus de Catalunya i l’Ajuntament de Sant Boi.

L’acte de presentació d’aquesta iniciativa s’ha celebrat a Sant Boi Centre de Serveis i ha comptat amb la participació d’Ángel Hervella, director de Gestió Local i Autonòmica d’Ecoembes; Josep Maria Tost, director de l’Agència Catalana de Residus; Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi; i Josep Puigdengolas, tinent d’Alcaldia de Ciutat Sostenible.

A més de Sant Boi, al projecte hi participen Castelldefels, Cornellà, Esplugues, l’Hospitalet, Rubí, Sabadell i Terrassa. Els 8 municipis han estat triats per la tasca que han dut a terme en relació al foment de la recollida selectiva.

La iniciativa, que ja compta amb la participació de 1.500 establiments, s’articula en tres fases: una primera d’identificació dels possibles establiments participants; la segona de realització de visites informatives, del lliurament de materials per al reciclatge i de coneixement de les necessitats específiques dels establiments; i una tercera on es proporciona el material de cartellera i un segell identificatiu de la participació al projecte.

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, ha expressat que “la gestió sostenible de residus és un element clau de l’estratègia de ciutat de Sant Boi” i ha remarcat que el municipi ha aconseguit millorar els seus índexs de recollida gràcies al canvi integral del sistema de recollida selectiva, però ha afegit que “No en tenim prou” i que “Volem anar cap al residu zero”

Per altra banda, Ángel Hervella, director de Gestió Local i Autonòmica d’Ecoembes, ha expressat que “la col·laboració entre el sector públic i el sector privat és molt important per incrementar els índexs de recollida selectiva i avançar cap a una economia circular que afavoreixi la reintroducció dels residus”

Josep Maria Tost, director de l’Agència Catalana de Residus, ha afegit que la recollida selectiva de “grans productors” de residus és una assignatura pendent i per tant, ha remarcat la importància d’aquest projecte pilot.

Josep Puigdengolas, tinent d’Alcaldia de Ciutat Sostenible, ha assenyalat que “és un projecte important per als municipis amb sensibilitat ambiental” i ha remarcat que només serà possible que es pugui dur a terme “amb la complicitat de la ciutadania, el sector privat i les altres administracions

Font: santboi.cat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here