Abans de festes, el Prat torna a oferir a la ciutadania la possibilitat de degustar la millor gastronomia de proximitat o endur-se cap a casa productes locals com el pollastre Pota Blava o la Carxofa Prat, entre altres productes del Parc Agrari del Baix Llobregat

Serà a la 45a edició de la Fira Avícola Raça Prat, que tindrà lloc entre el 14 i el 16 de desembre, per segon any consecutiu al recinte de la Granja de La Ricarda.

80.000 visitants

L’Ajuntament del Prat, juntament amb criadors, pagesos, restauradors, entitats, empreses cooperatives i comerç local, són els organitzadors d’aquesta fira, que acollirà més de 170 expositors. S’hi podran trobar expositors del comerç local, entitats del Prat, pagesos, criadors, emprenedors i emprenedores locals i també molts expositors comercials que venen de fora a una fira local.

Celebrada abans de festes, la fira té molt d’interès comercial i ocupa una superfície aproximada de 19.000 m2. S’espera que, al llarg de 3 dies, passin per la fira més de 80.000 persones, atenent a l’afluència de visitants de les darreres edicions.

Nous vehicles de neteja

Entre els diferents espais de la fira, també s’hi podrà trobar l’estand municipal, on els visitants es podran informar de les millores del servei de neteja i recollida de residus per fer-lo més innovador i sostenible, a partir de material imprès i audiovisual i propostes lúdiques i de sensibilització. S’hi exposaran mostres dels nous vehicles i contenidors de neteja, que aprofiten els mitjans tecnològics per oferir un millor servei.

Els vehicles funcionen amb energies netes, són més eficients i els nous contenidors faciliten en major mesura el reciclatge. Totes aquestes innovacions, entre d’altres, s’han impulsat arran de la nova contracta de neteja, que es va aprovar el passat maig al ple municipal.

El Pota Blava, espècie protegida i única

El pollastre Pota Blava és una espècie d’aviram autòcton únic, que compta amb el segell europeu d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP). Criat encara amb la manera i maneig tradicionals, a l’aire lliure i amb una alimentació natural, el pollastre Pota Blava destaca per unes propietats culinàries extraordinàries, un sabor intens saber i el reconeixement de la seva qualitat.

Gastronomia

Els visitants de la Fira Avícola podran gaudir del seu sabor a la Fira Tapa Pota Blava i al restaurant de la Granja de la Ricarda. Hi podran tastar tapes, platets, esmorzars de pagès o el Menú de Fira, amb el pollastre pota blava com a principal ingredient, elaborat per la xarxa de restaurants locals “El Prat Degusta’l” i altres restaurants del Prat adherits a aquesta campanya.

També serà possible endur-se plats per emportar o comprar productes de proximitat. A més, es podrà gaudir de demostracions de cuina en directe  i hi haurà un nou espai lúdic de cuina i activitats gastronòmiques a l’Aula de Cuina.

4 mostres

En el mateix recinte de la Granja de la Ricarda, la Fira Avícola acollirà 4 mostres: la tradicional exposició avícola Pota Blava i mostra agrícola i ramadera dels pagesos del Prat, la 31a Mostra Comercial, la 16a Mostra d’Entitats i la II Fira de l’Economia Social i Cooperativa (ESC) del Baix Llobregat.

La Fira de l’ESC, organitzada per l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat i l’Ajuntament del Prat, vol donar a conèixer un altre model d’economia i consum en diferents àmbits (habitatge, finançament, alimentació, comunicacions…).

La Mostra d’Entitats acollirà espais expositius i activitats de més de 100 entitats d’àmbit cultural, educatiu, social, esportiu…, moltes d’elles per a un públic infantil i familiar.

La Mostra Comercial acull diferents sectors d’activitat econòmica i expositors tant del comerç i empreses locals com procedents d’altres punts del país, oferint una àmplia gamma de productes i serveis. També s’hi podran trobar els emprenedors i emprenedores del municipi i un sector d’alimentació de productes artesanals.

Font: Ajuntament del Prat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here