Davant l’amenaça de la irrupció de partits d’ultra dreta a les eleccions municipals, Sant Feliu en Comú ha fet públic un comunicat on defensa que cal “plantar cara als posicionaments antiimmigració, racistes, xenòfobs i discriminatoris” i aposta per un #SantFeliuInclusiu

La força que ocupa l’alcaldia de la capital del Baix Llobregat -com a ICV-EUiA, que ara s’ha integrat dins dels comuns-, defensa “fer front comú per no deixar-nos intimidar per una por prefabricada i partidista disposada a inventar mentides sobre tensions socials inexistents que l’únic que busquen es provocar confrontació”.

“Al nostre municipi es conviu, des de fa molts anys, en perfecte harmonia amb gent vinguda d’arreu i és per això que seguirem treballant per fer de Sant Feliu un sol poble, per a tothom i absolutament inclusiu”, explica el comunicat, amb la clara voluntat de confrontar els discursos de partits com VOX o Plataforma per Catalunya, que ha anunciat la seva candidatura a les municipals.

Lídia Muñoz, candidata a alcaldessa per Sant Feliu en Comú, ha declarat que: “Les persones migrades són fills, mares, pares, germanes i avis de Sant Feliu. Unim-nos i desmuntem les pors. Sant Feliu vol continuar essent una ciutat inclusiva, solidària i sense racisme; i per sobre de tot una ciutat que defensa i respecta els drets humans”.

Els comuns de Sant Feliu també han valorat molt positivament la creació de la Xarxa Antirumors de la ciutat, “impulsada des de l’Ajuntament, per combatre de manera transversal i amb la col·laboració de la ciutadania, els discursos i actituds negatives que dificulten la convivència en la diversitat, i que busquen generar conflicte i discriminació al municipi”. També aposten per la participació en la plataforma antifeixista de caràcter ciutadà.

Finalment, des de Sant Feliu en Comú fan “una crida a la resta de partits que comparteixen els valors de la convivència i l’antiracisme, per fer un front comú contra qui vulgui trencar la pau i l’harmonia social a la nostra ciutat” i es comprometen a “dur a terme polítiques municipals per aprofundir en millorar la convivència dels nostres barris, afavorint la prevenció de conflictes d’origen intercultural i aïllant els discursos discriminatoris”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here