La II Fira d’Economia Social i Cooperativa del Baix Llobregat que s’ha celebrat durant els dies 15, 16 i 17 de desembre s’ha consolidat exitosament gràcies a l’organització i la coordinació de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat i l’Ajuntament del Prat de Llobregat

La segona edició de la fira ha evidenciat el creixement de l’economia social i solidària a la comarca i ha esdevingut un punt de trobada on 58 entitats del sector han compartit experiències i han intercanviat coneixement durant tres dies plens d’activitats relatives a l’economia social, solidària i cooperativa.

Enguany, la fira -emmarcada dins de la 45a Fira Avícola Raça Prat- ha estrenat un nou espai al recinte de la Granja de la Ricarda amb un pavelló distribuït i decorat de manera molt atractiva per a les persones assistents que han visitat la nau. Cartells de colors, diferents estands i altres detalls de fusta en un recinte ampli i amb molta il·luminació han format part de l’encant d’aquesta edició.

D’aquesta manera, s’ha afavorit la visibilitat de les entitats i també la relació entre elles, ja que han aprofitat l’oportunitat per a donar a conèixer els seus projectes i serveis a la població a través del seu punt d’informació i altres accions de difusió. Entre les 20 activitats del programa, han destacat diverses xerrades sobre l’economia social i temes rellevants respecte a les seves actuacions, com també diversos tallers i actes de presentació que han dut a terme les mateixes entitats.

L’ambient general ha sigut molt acollidor i dinàmic, fet que ha potenciat la participació de visitants de totes les edats i ha propiciat el coneixement de diverses iniciatives al territori amb els valors de l’economia social i solidària, així com el consum responsable i el foment del cooperativisme.

L’objectiu principal de la fira ha sigut dinamitzar i apropar aquest model d’economia basat en les persones, una alternativa amb voluntat transformadora al territori que pot donar resposta a moltes necessitats actuals que hi ha a la societat.

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here