El nou Centre de Recursos per a la Remunicipalització de serveis públics locals és una iniciativa liderada per l’Ajuntament de Barcelona que compta amb la participació de l’Ajuntament del Prat i d’altres municipis d’arreu de Catalunya.

La Fundació Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals serà l’encarregada de gestionar el nou centre, que serà un espai dedicat a recollir i sistematitzar eines útils per al servei i oferir assessorament a les administracions que vulguin valorar les possibilitats de remunicipalitzar un servei útil.

Es pretén amb aquesta iniciativa donar una resposta a l’interès per les polítiques de remunicipalització que actualment no es veuen facilitades pel vigent marc legal. Entre els ajuntaments que hi participen, consideren fonamental compartir les experiències i els coneixements que han anat acumulant en aquesta matèria per mitjà d’acadèmics i d’altres agents.

El nou centre ha creat un espai web i un intranet per a que totes les persones interessades puguin compartir informació al respecte.

Tots els municipis participants, tenen prevista la celebració d’unes jornades durant el primer trimestre del 2019 per compartir quina és la situació actual en relació a la remunicipalització i debatre’n futures línies d’actuació. Entre els adherits hi ha Castelldefels, Tarragona, Sabadell, Terrasa, Madrid, València, Còrdova, Cadis, la Corunya, Santiago de Compostel·la i Saragossa, i s’hi pot adherir qualsevol municipi de més de 50.000 habitants

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here