Dissabte 22 a les 19.30 es celebrarà un cinefòrum al Cinebaix de Sant Feliu de Llobregat, sobre el film El Rey, amb la presència de l’actor de la pel·lícula Willy Toledo

Una pel·lícula sobre la història recent d’Espanya. Amb protagonistes com el rei Joan Carles I, Franco, Adolfo Suárez, Felipe González, Juan Luis Cebrián, Carrero Blanco, Martín Villa o Puig Antich. Personatges fonamentals de la Transició i de l’arribada de la democràcia al nostre país. El film ofereix una visió diferent del que ens han explicat que va passar a la segona meitat del segle XX en l’àmbit polític i econòmic. Comença el 2014 amb l’abdicació de Joan Carles I i retrocedeix fins al 1948 quan, amb 10 anys, arriba per primera vegada a Espanya. La pel·lícula és el viatge d’un home que, en l’epíleg de la seva vida, rep la visita dels seus fantasmes.

El Rey, pel·lícula rodada en una setmana, amb un pressupost d’uns 50.000 € provinents d’una campanya de crowdfunding, és una producció d’Alberto San Juan i El Teatro del Barrio. La direcció de fotografia ha estat a càrrec de Valentín Álvarez (¿Cuanto pesa su edificio, señor Foster?) I en la seva banda sonora se senten les paraules i els acords d’Albert Pla, Chicho Sánchez Ferlosio i Johann Sebastian Bach, entre d’altres.

Font: Sensacine.com i Cineuropa.org

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here