El parc de bombers de Sant Feliu de Llobregat, que dona cobertura a una desena de municipis del Baix Llobregat; ha emès un comunicat denunciant la situació sota mínims en la que es troben de manera diària i anunciant la seva decisió de deixar de fer hores extres. El cos de bombers de Sant Feliu ja va manifestar el seu malestar donant suport a la vaga del cos, celebrada el passat 20 de desembre

En el comunicat, manifesten que “degut a la manca de bombers per una mala planificació i gestió des de fa anys de la Direcció de bombers (DGPEIS) de la Generalitat de Catalunya”, es troben cada dia sota mínims i desbordats, tan per la falta de personal com per la falta de mitjans materials d’intervenció i de manteniment de vehicles. A tot això se li suma “la pèrdua de sou i pagues extres que encara ens deuen”, sentencien.

És per els motius anteriorment expressats, que han decidit deixar de fer hores extres durant un temps determinat, per denunciar la mala situació en la que es troben.

El mínim legal son 6 bombers al parc, i asseguren que a Sant Feliu molts dies n’hi ha cinc, quatre o fins i tot tres. Expressen que “això comporta una reducció de seguretat per nosaltres (treballem en equips binomis), però també resta eficiència a les possibles actuacions del nostre territori”.

El parc de bombers de Sant Feliu actua a onze municipis: Sant Feliu, Molins de Rei, Sant Just, El Papiol, Sant Vicenç dels Horts, Torrelles, Cervelló, La Palma de Cervelló, Corbera, Vallirana i Pallejà.

En el darrer comunicat alerten a totes les localitats que si en algun cas sorgeix una emergència simultània a dos municipis, o alguna de llarga durada, l’ajuda que provindria de Martorell o Cornellà no sería inmediata.

El passat 20 de desembre, els bombers van concentrar-se davant el Parlament de Catalunya per reclamar la recuperació de salaris i de drets. Reivindicaven la falta de vehicles, de material tècnic i denunciaven l’estat d’alguns parcs de bombers que es troben sota mínims, fins i tot, alguns han hagut de tancar. Ascó, Calonge i Montblanc van ser els primers parcs que van haver de tancar per la falta de bombers, i 24 parcs estan treballant a menys bombers del mínim que marca la llei.

Els bombers de Sant Feliu de Llobregat debatran en assemblees periòdiques les accions a seguir.

Foto: facebook.bombersdesantfeliudellobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here