Els carters reials de ses Majestats els Reis d’Orient arriben entre aquesta tarda i demà, a molts municipis de la comarca. Venen disposats a recollir totes les cartes, molts acompanyats de campaments plens de tallers, jocs, animació infantil, espectacles, i moltes activitats adreçades especialment als infants

CASTELLDEFELS

Ses Majestats els Reis d’Orient, han enviat uns dies abans de la seva arribada a Castelldefels, els seus carters reials i patges, per a que atenguin a totets les nenes i nens, i recullin les seves cartes. Els carters reials instal·laran el seu campament el avui dia 2 i el 3 de gener (17-21h) a la plaça de l’Església.

Avui dimecres 2 de gener, de 16.30 a 18.30 hores, se celebra també un Concert d’obertura de les portes del Campament de Carters Reials, a càrrec de l’Associació musical de Castelldefels.

GAVÀ

L’arribada de Ses Majestats a Gavà està prevista per avui a les quatre de la tarda a l’estació de Renfe i s’espera, com cada any, que molts infants hi vagin per dispensar-los la rebuda que es mereixen. Un cop a les seves carrosses pujaran la Rambla fins arribar al campament reial, ubicat com cada any al parc de la Torre Lluc.

El campament reial estarà actiu avui, demà i demà passat. Avui es pot visitar des de les 17:00h. i fins les 20:30h., i els dies 3 i 4 de gener des de les 16:00h. i fins les 20:30h. Allà els carters rebran a tots els nens que ho desitgin per tal de recollir les cartes amb les seves llistes de desitjos, cartes que els emissaris faran arribar als reis Mags. Aquells que vulguin podran optar a més per tirar la carta a la Bústia Màgica que també estarà instal·lada al mateix campament, i que és un correu directe a Ses Majestats.

Per poder visitar als carters reials s’ha implementat des de fa alguns anys un sistema de torns. Hi haurà tres màquines expenedores de números de tres colors diferents, una per cada carter reial. Haureu d’agafar el torn del carter reial que voleu visitar, ja que cada carter té el seu propi torn independent dels altres.

Els torns es poden agafar a partir de les 17:00h. avui i a partir de les 16:00h. demà i demà passat, i el personal de l’organització us pot informar del temps aproximat d’espera que us queda. Haureu d’estar pendent de les pantalles numèriques per saber quan és el vostre torn perquè si el perdeu haureu de començar de nou. Cal tenir en compte que hi ha un màxim de 99 torns diaris per carter.

L’entrada al campament, de totes maneres, és lliure si no es vol visitar als carters reials. A més, durant l’espera o en cas d’accedir lliurement, es podrà gaudir de diverses activitats que s’ofereixen al llarg de les tres tardes: espectacles d’animació, enviar un desig o prendre un té, entre d’altres.

Enguany, i com a novetat, s’ubica un punt d’informació al que tothom es pot adreçar per a qualsevol dubte o aclariment.

SANT FELIU

A la capital de la comarca, l’Estafeta del Patge Shelín ja porta dies voltant per a que tots els nens i nenes de Sant Feliu puguin lliurar les cartes adreçades als Reis d’Orient. Avui 2 de gener encara estarà en funcionamen, i els 3 i 4 de gener, malgrat l’Estafeta del Palau Falguera estarà tancada, els infants podran lliurar les cartes al campament reial. El Centre Cívic Mas Lluí també obrirà una altra estafeta els dies 2 i 3 de gener, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.

El dijous 3 i divendres 4 de gener l’emissari reial Patge Shelín instal·larà el seu campament als jardins del Palau Falguera. Allà hi haurà tallers, jocs, animació infantil, espectacles, parades d’artesania i moltes activitats adreçades especialment als infants. A més, també hi haurà la carpa del patge per tal que tots els nens i nenes puguin lliurar-li les cartes adreçades als Reis d’Orient.

SANT JOAN DESPÍ

Els dies 3 i 4 de gener, la plaça del davant de l’Àrea de Serveis a la Persona es transformarà en un gran tendal màgic on elspatges reials i els seus ajudants esperaran els infants que vulguin lliurar la seva carta als Reis Mags d’Orient.

Els patges de Melcior, Gaspar i Baltasar recolliran en mà tots els desitjos dels nens i nenes. Estaran acompanyats de l’astròleg Sadurní que, en el seu tendal màgic, explicarà als petits les aventures de Ses Majestats.

Nens i nenes podran participar en un taller en què, seguint les instruccions de l’astròleg Sadurní, elaboraran l’element màgic que caldrà portar el 5 de gener per facilitar l’arribada de Ses Majestats.

El tendal màgic per a l’entrega de cartes als patges reials funcionarà els dies 3 i 4 de gener, de 17.30 a 20 hores a la plaça del davant de l’Àrea de Serveis a la Persona (avinguda de Barcelona, 41). Durant l’activitat hi haurà venda de xocolata calenta, cafè i aigües per part dels joves de l’Esplai El Nus.

Activitats multitudinàries

Prèviament a l’arribada dels patges, els infants de Sant Joan Despí han pogut visitar el laboratori de l’astròleg Sadurní a la Torre de la Creu. El laboratori ha estat obert del 28 al 30 de desembre i ha registrat el pas de 2.872 persones, que han pogut fer el circuit màgic per l’interior de la torre i conèixer les històries màgiques que envolten l’arribada dels Reis d’Orient a Sant Joan Despí.

Una altra activitat tradicional del Nadal a Sant Joan Despí, el Belén Viviente del parc de Sant Pancraç ha tingut també una gran xifra de visitants. Del 24 al 27 de desembre, el Belén Viviente, organitzat pel Centro Cultural Andaluz Vicente Aleixandre, va rebre 7.336 visites.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here