Acciona va trametre una altra missiva en què negava la validesa de la comunicació del Govern i els sindicats titllen la situació “d’intolerable i molt greu”

El nou director de l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat, Josep Andreu Clariana, va enviar una carta aquest dimecres en la qual comunicava als treballadors d’Aigües Ter Llobregat que passaven a formar part del nou ens públic.

La tramesa es va produir el primer dia laborable d’aquest any i després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) rebutgés el passat 28 de desembre la petició d’Acciona per aturar cautelarment la seva sortida de la gestió d’Aigües Ter Llobregat. Minuts més tard, segons fonts sindicals, Alfredo Gutiérrez -director d’ATLL CGC empresa concessionària, Acciona- va enviar una altra missiva als empleats negant la validesa del missatge de Clariana.

En un comunicat, la secció sindical de la CGT, ha afirmat que es tracta d’una “situació intolerable i molt greu” i ha lamentat que la Generalitat opti per la via administrativa, que qualifica “d’arbúcia legal que trigarà temps en resoldre’s”.

“Acciona ataca amb subterfugis legals que són contraris a la decisió del Parlament de Catalunya i dels interessos de la ciutadania que ha comprovat com la privatització és sinònim d’especulació”, ha criticat el sindicat CGT en el comunicat, on deixa clar que el Govern “hauria d’haver complert” amb la resolució del Parlament a partir de la qual l’1 de gener l’empresa.

Amb tot, la CGT lamenta que “els qui patirem l’embat de les jugades no serem altres que els treballadors i ciutadans”.

Segons detalla la carta enviada pel president del nou ens públic, la plantilla conservarà el “mateix centre de treball, amb les mateixes funcions i amb les mateixes condicions laborals que les actuals”.

El passat 28 de desembre, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va rebutjar aturar de forma cautelar la sortida d’Acciona de la gestió d’Aigües Ter-Llobregat, com havia demanat la companyia. En una interlocutòria, el tribunal assegurava que el fet que encara no s’hagi acordat “el pagament de les quantitats resultats de la liquidació del contracte” no suposava una mesura suficient per aturar la sortida d’Acciona de l’ATLL.

El jutge, per tant, avalava que a partir de l’1 de gener del 2019 la Generalitat, a través d’un nou ens públic, gestionés directament el servei d’aigua, sense “prejudici del que es pugui resoldre en el seu dia sobre el fons del litigi”.

L’enfrontament entre la Generalitat i Acciona rau en com s’ha de liquidar el contracte després que el Govern aprovés un decret llei que establia que Aigües Ter Llobregat passava a ser pública l’1 de gener en compliment a la sentència del Suprem, que confirmava l’anul·lació del concurs de la Generalitat del 2012 i que va ser impugnat per Agbar.

La companyia reclama a la Generalitat una indemnització de 1.074 milions d’euros (305 milions d’euros en concepte de liquidació del contracte de gestió del servei d’abastiment d’aigua en alta Ter-Llobregat més 769 milions d’euros en concepte de danys i perjudicis o lucre cessant per perdre una concessió que assegurava una gestió durant un període de 50 anys i que ha quedat només en sis anys). Per contra, els càlculs del Govern van passar primer per reclamar 38,4 milions d’euros tot i que en un càlcul posterior va passar a oferir-li 53,8 MEUR.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here