Aquesta serà la primera vegada que la popular marxa de Btt no competitiva es presenta fora dels quatre portals d’entrada a la muntanya de Montserrat amb l’objectiu d’ampliar la projecció de la cursa a la comarca

Esparreguera acollirà el dimarts 15 de gener la presentació oficial de la 10a edició de La Portals, una marxa de Btt no competitiva que dóna la volta a la muntanya de Montserrat amb un recorregut diferent cada any perquè els participants descobreixin el territori. Aquesta serà la primera vegada que la presentació de la popular marxa es realitza fora dels quatre portals d’entrada a la muntanya – Collbató, El Bruc, Marganell i Monistrol de Montserrat.

Per aquesta 10a edició l’organització ha optat per fer la presentació a Esparreguera, municipi que des del primer any forma part del recorregut de la cursa, per ampliar la projecció de La Portals a la comarca. Entre els assistents a la presentació hi haurà homenatjats d’altres edicions com Ángel Edo, ciclista; Núria Picas, corredora de muntanya; Israel Núñez, ciclista de muntanya i ciclocròs; Kiku Soler, corredor de curses de muntanya; Marta Vilajosana, ciclista olímpica; i Albert Balcells, exprofessional de BTT.

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha manifestat que “per al consistori és un orgull que Esparreguera sigui el primer municipi on es presenta aquesta emblemàtica cursa fora de les localitats amb portal d’entrada a Montserrat, i ho és per la seva rellevància a nivell esportiu però també pel caràcter obert i solidari de l’esdeveniment”. Des de la primera edició, La Portals col·labora amb Asdent, l’Associació de la Malaltia de Dent, amb l’organització de La Portals Solidaria, una pedalada que recull fons per a la lluita contra aquesta malaltia. Enguany tindrà lloc el 6 d’abril i comptarà amb un recorregut de 12 kilòmetres apte per a ciclistes amateurs i públic familiar.

La Portals 2019 se celebrarà el diumenge 7 d’abril i les inscripcions per a la cursa s’obriran el mateix dia 15 de gener coincidint amb l’hora de la presentació. La marxa té un límit de 1.500 participants i en aquesta 10a edició l’homenatjada serà la ciclista Sandra Santanyes. En el palmarès de la ciclista catalana destaca que és 15 vegades Campiona d’Espanya, té més de 30 podis als Campionats Nacionals, 50 podis a Copes d’Espanya de BTT, ha guanyat l’Andalucía Bike Race 2014, el Madrid-Lisboa 2014 i 2015, el Tour de France “Hexagonal”, la Douro Bike Race 2012 i 2013 i la Brasil Ride 2018.

L’acte de presentació, que tindrà lloc a 2/4 de 6 de la tarda al Patronat Parroquial, comptarà amb la presència de l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, el secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, el gerent del Patronat de la Muntanya de Montserrat, Xavier Aparicio, i l’homenatjada, Sandra Santanyes. Per no sobrepassar la capacitat del teatre, a l’acte de presentació només s’hi podrà accedir amb invitació.

Font: Ajuntament d’Esparreguera

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here