Una representació sindical de Gallina Blanca es va reunir durant dues hores amb tots els grups polítics menys PP aquest dimecres al Parlament per abordar maneres de respondre a la decisió d’Agrolimen de tancar la planta de Sant Joan Despí i traslladar la producció a Ballobar (Osca).

Les formacions es van comprometre a donar visibilitat al conflicte i a treballar perquè les 70 famílies afectades puguin preservar la seva feina. El primer pas es concretarà a la propera comissió de Treball, Afers Socials i Famílies, convocada pel 16 de gener, on tots els partits amb representació menys el PP consensuaran una proposta de resolució que expressi el suport “inequívoc” a la “lluita dels treballadors” de Gallina Blanca, ha explicat a l’ACN el secretari general de CCOO a l’Alt Penedès, Anoia, Baix Llobregat i Garraf, Josep Maria Romero.

Romero compta amb el compromís dels partits que el text serà “concret” i no “es quedarà en una declaració d’intencions”.

En la trobada, els grups també van prometre que treballaran perquè un cas com el del tancament de la planta a Sant Joan Despí “no torni a passar” i a donar suport a les mobilitzacions dels treballadors.

En la reunió també es van mostrar disposats a redactar una llei de polígons industrials que preservi el sol industrial, lluiti contra l’especulació i en preservi la governança i a millorar la coordinació entre les diferents administracions on tenen representació, posant el focus en la “transparència” de les relacions entre institucions i empreses.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here