La farmacèutica Reig Jofre ha col.locat simbòlicament la primera pedra del nou edifici de la fàbrica de Sant Joan Despí, el qual acollirà la línia de liofilització més gran de l’estat espanyol

Si bé les obres de la planta soterrada van començar el passat mes d’agost, aquest divendres la firma ha donat per iniciada la construcció de l’edifici principal, amb una inversió que ascendeix als 30 milions d’euros. La nova línia de liofilització entrarà en funcionament l’estiu del 2020 i es caracteritzarà pel nivell d’esterilització i l’alta capacitat de producció. Gràcies a l’ampliació de les instal.lacions, Reig Jofre calcula que arribarà als 50 milions de medicaments anuals.

L’automatització i el control d’esterilització del nou edifici de Reig Jofre situarà la planta de Sant Joan Despí entre “les més avançades tecnològicament a Europa”, segons va destacar aquest divendres el director de la fàbrica del Baix Llobregat, el doctor Enric Jo. La maquinària que s’implantarà es construirà als Estats Units i arribarà durant els propers “amb un altíssim nivell de qualitat tecnològica”, va afegir Jo.

Actualment, la fàbrica de Reig Jofre a Catalunya produeix prop de 17 milions de medicaments anuals, i la previsió és que el nou edifici permeti ampliar aquesta xifra fins els 50 milions. “Això significa que hi haurà 50 milions de malalts a tot el món que es tractaran amb productes sorgits d’aquí”, va celebrar el CEO de Reig Jofre, Ignasi Biosca, assegurant que seran “productes innovadors, de base biològica i molt sofisticats”.

En aquest sentit, la intenció de la firma és aprofitar les noves instal.lacions per seguir potenciant les exportacions, que ara els permeten distribuir a 70 països d’arreu del món. Biosca va recordar que els Estats Units, Indonesia, Corea i el Japó són els mercats principals on treballen i esperen augmentar presència.

Al mateix temps, i per tal d’assolir els 50 milions de medicaments anuals, la companyia ha avançat que inicialment preveu incorporar 20 treballadors a la fàbrica de Sant Joan Despí. La intenció, però, és arribar a contractar 50 persones addicionals a curt termini i seguir ampliant la plantilla fins les 100 incorporacions quan el nou edifici funcioni a ple rendiment. Els directius de Reig Jofre també auguren que l’ampliació de la planta servirà de plataforma per al sector de la recerca i la investigació mèdica. “Amb aquestes instal.lacions estem dotant el país d’una infraestructura puntera en producció i desenvolupament de productes injectables”, va remarcar Ignasi Biosca, confiant que la companyia despertarà l’interès d’start ups que treballen en desenvolupar nous medicaments.

L’acte de col.locació de la primera pedra va comptar amb l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, que va agraïr el “compromís” de la farmacèutica amb el municipi, i s’ha compromès a estudiar possibles millores de mobilitat del polígon on se situa la fàbrica.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here