També s’han suspès les altres dues comissions del Parlament de la tarda després de la marxa dels diputats independentistes

Les compareixençes del vicepresident, Pere Aragonès, i del conseller Damià Calvet a la Comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat sobre Aigües Ter Llobregat (ATLL) s’han ajornat fins al 30 de gener. Els dos membres del Govern han registrat una petició d’ajornament en la què argumenten que les detencions d’aquest dimecres, entre elles, els alcaldes de la CUP de Verges i Celrà, suposen “l’alteració de la vida política”.

Els diputats d’ERC i JxCat han donat suport a l’ajornament, mentre que els diputats de Cs, PSC i PPC han denunciat el “bloqueig” del Parlament per part dels independentistes. Les altres dues comissions del Parlament d’aquesta tarda també s’han suspès després que els diputats independentistes hagin marxat, com ja han fet en les comissions del matí.

El president de la Comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat, Lucas Ferro (CatECP), ha llegit a l’inici de la sessió la petició firmada per Aragonès i Calvet. Seguidament els grups han demanat la paraula per expressar la seva opinió.

Segons la diputada de Cs Marina Bravo els independentistes “boicotegen i bloquegen” el Parlament en comptes de defensar els interessos dels catalans. Un fet que ha qualificat de “frau” al propi Parlament i “menyspreu” a la ciutadania i ha avançat que el seu grup demanarà les “responsabilitats pertinents”.

En la mateixa línia, el diputat del PSC Jordi Terrades ha expressat una “protesta enèrgica” davant la no compareixença d’Aragonès i Calvet i ha denunciat una “manca de coherència” en assenyalar que els membres del Govern han mantingut la seva agenda al matí quan ja s’havien produït les detencions. “No entenem que al matí es mantingui l’agenda i no es donin explicacions sobre el nyap de l’ATLL”, ha lamentat.

Així mateix, el diputat del PPC Santi Rodríguez ha defensat que en un estat de dret tothom és exactament igual davant la llei i ha denunciat que el que ha passat aquest dimecres al Parlament és un “acte de propaganda per reivindicar un posicionament polític”.

Els diputats d’ERC Ferran Civit i de JxCat Toni Morral han donat suport a l’ajornament tot defensant que la cambra catalana no pot ser aliena a una situació d’anormalitat. Morral ha qualificat de “repressió gratuïta” que es facin detencions sense ordre judicial.

Comissions suspeses

A banda de la Comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat, a la tarda també s’han suspès les comissions d’Economia i d’Interior, després de la marxa dels diputats independentistes. Al matí, s’han ajornat tres comissions més. Només a la comissió de Treball, Afers Socials i Famílies ha comparegut la presidenta de l’Associació Ajudam Predegent, Carme Pous, i després s’ha suspès.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here