El Club Natació Sant Feliu acollirà a la capital del Baix Llobregat, la 23a Copa de la Reina de Waterpolo

Aquest dijous, 17 de gener, a la Sala Joana Raspall de la Biblioteca Montserrat Roig, es va dur a terme la presentació i el sorteig de la competició, que es farà a les instal·lacions d’El Complex Municipal de Piscines del 8 al 10 de febrer de 2019. La Copa de la Reina entra dins del programa de celebracions del 50 aniversari del CN Sant Feliu, que duraran tot l’any.

En aquesta competició estatal participen 8 equips: 7 catalans i l’EW Zaragoza, corresponents als 8 primers classificats de la Lliga Divisió d’Honor. Sant Feliu rebrà, en el segon cap de setmana de febrer, 104 waterpolistes, 8 tècnics i 8 delegats.

Després del sorteig, els enfrontaments queden així:

Quarts de final, divendres 8 de febrer

  1. CN Terrassa – CE Mediterrani (15 h)
  2. Astralpool Sabadell – La Sirena CN Mataró (16.35 h)
  3. EW Zaragoza – CN Rubí (18.10 h)
  4. CN Sant Feliu – CN Sant Andreu (19.45 h)

Semifinals, dissabte 9 de febrer
1) Equip guanyador quart de final 1 – Equip guanyador quart de final 2 (11.30 h)
2) Equip guanyador quart de final 3 – Equip guanyador quart de final 4 (13 h)

Final, diumenge 10 de febrer
Guanyador semifinal 1 – Guanyador semifinal 2 (13:00).

Valoracions dels protagonistes

L’alcalde, Jordi San José, va destacar la projecció que tindrà Sant Feliu amb aquesta competició (escoltar l’àudio): “Per a nosaltres és important que esdeveniments estatals tinguin lloc a la nostra ciutat, això vol dir que tindrem presència en els mitjans especialitzats esportius, però també en la premsa general, perquè estem vivint un moment de creixement de la importància i de la visibilitat de l’esport femení. I agraïm per tant a la Federació Española i a la Federació Catalana que hagin pensat en la nostra ciutat, perquè també és un reconeixement a la capacitat organitzativa de la ciutat i del club”.

És la tercera vegada que el Club Natació Sant Feliu organitza la Copa de la Reina. La primera va ser a la piscina antiga l’any 2002, i l’anterior, el 2013, ja en El Complex. Enric Bertran, vicepresident primer de la Real Federación Española de Natación i vicepresident primer de la Federació Catalana de Natació, va explicar els motius pels quals la Copa de la Reina torna a Sant Feliu (escoltar àudio): “Es va considerar que era just, sobretot en un any de celebració com és el 50 aniversari, que fos el Sant Feliu qui organitzés aquesta competició. Vam quedar molt contents, a la Federació Española, de l’organització al 2013, també amb un antecedent al 2002, i venir a Sant Feliu sempre és una aposta segura, és una aposta de que hi haurà ambient, hi haurà una piscina plena, ganes de gaudir del waterpolo femení, i no necessitàvem moltes més justificacions: era una aposta clara, segura, i que ningú va discutir”.

Per la seva banda, el president del CN Sant Feliu, Jorge Del Ojo, va recordar l’èxit de l’edició del 2013 (escoltar l’àudio): “És un repte, un club com nosaltres, que tinguem la capacitat de poder organitzar una Copa de la Reina, i millorar el què hem fet amb anterioritat, és un repte, i estem il·lusionats.”

Mentre que l’entrenador del CN Sant Feliu femení, Manolo Suárez, va valorar molt positivament ser l’equip amfitrió perquè permetrà que vingui més gent de la ciutat, més presència als mitjans de comunicació, que el seu equip creixi, i va destacar que la Copa de la Reina sigui per Sant Feliu no només un esdeveniment esportiu (escoltar àudio): “Hem preparat una Copa de la Reina, no només en el terreny esportiu, sinó que hem intentat que aquesta competició sigui una festa: hem muntat animació externes al club, tenim food trucks, actuacions, un videowall que animarà tots els partits de Copa, obsequis per l públic, i sobretot, el Club, en el seu 50 aniversari, s’ha bolcat en què aquest esdeveniment, a part que esportivament sigui molt gran i molt important, que a nivell social sigui increïble”.

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here