La pilot de Corbera rubrica així la seva segona millor actuació en el ral·li, malgrat les dificultats físiques a les que s’enfrontava aquest any

La motociclista baixllobregatina Laia Sanz (KTM) va acabar aquest dijous el seu novè Dakar de manera consecutiva i ho va fer en l’onzena posició, la qual cosa suposa la seva segona millor actuació en el ral·li més dur del món, després de la novena posició que va aconseguir l’any 2015.

Sanz va acabar a un pas de ficar-se entre els deu primers, malgrat va arribar a aquest Dakar sense gairebé haver entrenat en els últims mesos per culpa d’una infecció vírica i bacteriològica, que la va obligar plantejar-se fins i tot de no participar-hi, poques setmanes abans de l’inici.

En declaracions a la premsa ella mateixa deia: “No m’ho crec. Ha estat un dels millors anys per resultat, no és en el qual he corregut més però en agafar un ritme tranquil no he tingut problemes ni etapes molt complicades. No ho hauria imaginat fa un mes així que no puc estar més contenta”.

També ha demostrat la seva felicitat a lea xarxes socials, concretament a Twitter on ha dit:

El Dakar també és per a dones

La pilot va assegurar al inici de la competició que les disset dones participants al Dakar 2019 -rècord de participació femenina en la història del ral·li- demostren que “aquesta carrera també és per a dones”.

Sanz va expressar la seva alegria per veure que cada any se sumen més dones a la carrera, que aquesta vegada s’ha disputat íntegrament al Perú amb deu etapes, del 7 al 17 de gener.

“Crec que estem fent un bon treball des de fa anys, i sobretot per al futur. És molt bo que hi hagi dones i que les nenes ho vegin a la televisió com quan jo era petita”, va indicar Sanz, la dona que millor resultat ha obtingut en la categoria de motos, amb el seu novè lloc l’any 2015.

Font: EFE Imatge: @LaiaSanz_

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here