La CUP va convocar una concentració de suport al detingut davant dels jutjats de Martorell. El militant d’Endavant, va ser deixat en llibertat poques després de la detenció

Un militant del grup Endavant de la CUP del Baix Llobregat va ser detingut aquest dilluns a la tarda en relació a la vaga general del 8 de novembre del 2017, segons van difondre a través de les xarxes socials els dos grups. També se’n va fer ressò el diputat cupaire al Parlament de Catalunya Vidal Aragonés.

Tant la CUP com Endavant van convocar una concentració de suport al detingut davant dels jutjats de Martorell per a aquella mateixa tarda. Des d’Endavant del Baix Llobregat es va indicar en un comunicat que la detenció respon al fet que el militant del grup no ha comparegut a declarar com a investigat per un tall de l’autovia A-2, a l’altura d’Abrera, aquell dia.

El grup defensa que el tall de l’autovia, en el marc d’una vaga general, és una activitat “totalment normal i legal, un dret fonamental establert en l’ordenament jurídic espanyol i internacional”. Al mateix comunicat, el grup denuncia la situació “repressiva” provocada pel “paper hipòcrita i còmplice” del conseller d’Interior, Miquel Buch.

El militant d’Endavant detingut aquest dilluns a la tarda en relació amb la vaga del 8-N del 2017 va ser deixat en llibertat hores més tard, segons van confirmar a l’ACN fonts del seu entorn. Havia estat citat a declarar, però s’havia negat a respondre a la citació amb l’argument de no reconèixer el tribunal espanyol. Dilluns, cap a les quatre de la tarda, set agents dels Mossos, segons han indicat les mateixes fonts, el van detenir i el van traslladar a la comissaria de Martorell. Allà, el detingut es va negar novament a declarar, i després va ser deixat en llibertat.

Fonts de la defensa del detingut han explicat que ara esperaran uns dies per veure si el jutge decideix tirar endavant la investigació o opta per arxivar el cas. Aquesta segona opció és la que la defensa considera més adequada, atès que, segons subratlla, no hi va haver cap tipus d’aldarull en aquell tall de carretera. A més, considera que el tall és una acció perfectament justificada en el marc d’una vaga general.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here