La creació d’un Consell Assessor amb expolítics i acadèmics remunerats és un intent d’Agbar de crear una fals organisme de participació. El Moviment per l’Aigua Pública i Democràtica persistim en la nostra proposta de model. Ara, Agbar pretén crear una falsa democràcia.

La tendència mundial de la remunicipalització de l’aigua ha arribat. Valladolid, Terrassa, Girona, Osona i moltes més en procés. El Moviment per l’Aigua Pública i Democràtica ha començat una campanya ciutadana per recollir adhesions al Compromís per l’Aigua Pública i Democràtica, amb quatre peticions bàsiques: gestió pública que doni un servei eficaç i eficient, participació i control ciutadà amb la creació d’un Observatori Metropolità de l’Aigua, preservació dels ecosistemes aquàtics que alimenten l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i garantia del Dret Humà a l’Aigua i el Sanejament.

La multinacional francesa Agbar-Suez crea el seu Consell Assessor de Participació, Transparència i Acció Social. La creació d’aquest Consell és quasi una retòrica si recordem com l’empresa ha utilitzat totes les seves vies per dinamitar l’aprofundiment democràtic que representa la Iniciativa Ciutadana per una consulta sobre l’aigua a Barcelona. Amb l’afegit de gestionar l’aigua en precari des que l’empresa mixta va ser anul·lada el 2016 pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) degut a les irregularitats en la seva creació.

Mentre Agbar-Suez impedeix la consulta ciutadana a Barcelona, porta als tribunals tots els processos que amenacen els seus beneficis, i gestiona l’aigua amb un contracte a l’espera dels tribunals, ara pretén comprar una falsa democràcia sota el seu control.

La multinacional Agbar – Suez intenta crear un fals govern de l’aigua mitjançant la creació del seu propi Consell Assessor amb membres remunerats. L’objectiu és simular els models participatius legislats i reglats que recentment s’han incorporat a empreses públiques com la de Terrassa i Aigües Ter – Llobregat (ATL), o al que ben aviat tindrem amb el nou model de gestió pública, transparent, democràtica i amb control ciutadà a l’AMB. El futur Observatori Metropolità de l’Aigua ha de jugar un paper fonamental per al compliment d’aquests requisits, i així posar fi a un model fosc, antidemocràtic, injust, inhumà, amenaçador i sota el control d’un multinacional on el primer objectiu és fer negoci amb un Dret Humà.

No podem permetre la creació de falsos models de participació que volen legitimar l’interès privat. Els models de participació impulsats per la ciutadania a favor de l’interès públic són totalment oposats al model que proposa Agbar-Suez, que representa l’últim intent de perpetuar un model obsolet a hores d’ara.

Per Plataforma Aigua és Vida

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here