L’acusació demanava 4.600 euros per dues persones lesionades per un cop de porra, mentre la fiscalia i l’Advocacia de l’Estat demanaven l’absolució

Un jutjat de Martorell ha absolt un guardia civil jutjat per suposadament agredir dos votants en un col·legi electoral de Sant Esteve Sesrovires l’1-O. En un dels casos, el jutjat diu que no hi ha proves que el cop de porra el donés l’agent processat, i en l’altre cas el jutge admet la responsabilitat de l’agent però l’exculpa dient que el cop estava motivat i va ser proporcionat.

L’acusació particular demanava 4.600 euros de multa i indemnització, mentre la fiscalia i l’Advocacia de l’estat demanaven l’absolució. L’agent va actuar a l’escola la Roureda de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) i estava acusat de dos delictes lleus de lesions per haver colpejat dos votants quan s’estava celebrant el referèndum d’independència.

Els cops es van produir en el moment que la Guardia Civil volia obrir un passadís entre la gent per permetre la retirada de les urnes. Durant el judici celebrat als jutjats de Martorell, l’agent va reconèixer haver actuat al centre però va dir que no recordava si va colpejar les dues persones que van presentar la denúncia. L’acusació, però, basa la seva tesi en un vídeo on es veu l’impacte que rep una de les víctimes quan aquesta era d’esquenes.

Segons l’acusat, tots els cops que va donar van ser a la part inferior del tronc dels manifestants, i va explicar que no recordava a quins ciutadans havia colpejat, de manera que no podia concretar si havia agredit a les dues persones que l’han portat a judici. Versions similars les van donar altres agents citats com a testimonis, els quals van admetre haver fet ús de la força vers els votants. Segons tots els agents, els cops van ser per garantir l’actuació de la policia judicial.

Al seu torn, l’acusació va mostrar un vídeo on es veu com un guardia civil colpeja una de les denunciants a la cama quan ella estava d’esquenes. L’advocada de la denunciant, Norma Pedemonte, va detallar que l’impacte va provocar-li un hematoma de dinou centímetres. El segon denunciant va rebre cops a diverses parts del cos. Si bé d’aquests altres fets no hi ha imatges, l’advocada va remarcar que durant el judici ‘ha quedat provat’ que l’agent acusat va participar de les càrregues sense haver demanat prèviament que s’abandonés l’espai, mentre també s’ha demostrat que estava al mateix lloc que els denunciants.

Per tot plegat, l’acusació demanava que es condemni l’agent a pagar una multa de 3.600 euros per dos delictes lleus de faltes -1.800 euros per cadascun-. Alhora, també reclama que se’l condemni a pagar a una de les denunciants una indemnització de 1.000 euros, ja que aquesta és jugadora professional d’handbol i l’hematoma provocat pels cops li va comportar impediments a per practicar esport. La fiscalia i l’Advocacia de l’estat demanaven l’absolució.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here