Ha estat la primera trobada municipal Mujeres, Innovación y Ciencia, que ha organitzat la Red de Ciudades de la Ciencia y la Innovación (Innpulso) a la ciutat biscaïna de Barakaldo

La trobada Mujeres, Innovación y Ciencia que es va fer a Barakaldo s’emmarca dins de les activitats organitzades per la Xarxa Innpulso amb les quals aposta pel procés de co-creació de la ciutat igualitària i per difondre un missatge inclusiu que acosti a les nenes i dones al món científic.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i la primera tinent d’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Lídia Muñoz; hi van presentar els seus projectes locals per incentivar la vocació científica entre les noies.

El programa +Dones3 (Ciència, Talent i Tecnologia) pretén fomentar l’interès per la ciència i les tecnologies entre les estudiants abans de l’etapa universitària

Amb l’objectiu de “soscavar la bretxa de gènere en aquest àmbit professional”, segons Pilar Díaz, el projecte inclou quatre línies de treball:

– Celebració de tallers de robòtica i altres activitats de les denominades STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics), com programació, impressió 3D, e-games…

– Implantació del programa Technovation Challenge, perquè noies de 10 a 18 anys treballin en la creació d’aplicacions de mòbil que ajudin a resoldre problemes socials.

– Xerrades sobre intel·ligència artificial, solucions Cloud, Blockchain, Bigdata, professions de futur, etc.

– Creació d’un American Space. Els punts American Space són espais de difusió cultural finançats pels Estats Units que utilitzen les tecnologies més innovadores i disposen d’una gran oferta de recursos i propostes adreçades a persones interessades en robòtica, programació o moviment ‘maker’, així com a joves que es plan- tegen cursar estudis STEAM. Actualment, n’hi ha 700 al món, dels quals només 3 a Espanya.

Per a Muñoz, “hay que construir ciudades con perspectiva de género. Las insfraestructuras y nuevos espacios, como el soterramiento en Sant Feliu, se diseñarán con esta mirada”.

Font: Ajuntament d’Esplugues. Imatge: @redinnpulso

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here