La darrera etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, creuarà el Baix Llobregat

0
1046

La 99a edició de la Volta Ciclista a Catalunya passarà pels municipis baixllobregatins d’Esplugues, Sant Just Desvern, Sant Feliu, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Vallirana, Begues, Castelldefels, Gavà i El Prat; en la seva setena i darrera etapa, que culminarà a Montjuïc

La 99a edició de la Volta Ciclista a Catalunya va ser presentada el passat dia 30 de gener, en un acte a l’INEFC de Barcelona, on es van descobrir totes les novetats de la present edició, que tindrà lloc del 25 al 31 de març. Amb un recorregut atractiu i una participació de luxe, la “Volta” demostra que és un esdeveniment d’abast mundial.

El president de la Volta Ciclista a Catalunya, Rubèn Peris, va anunciar tots els secrets del recorregut de la 99a edició. La “Volta” començarà amb duresa en l’etapa inicial de Calella, per vuitè any consecutiu inici de la prova. La segona etapa es viurà entre Mataró i Sant Feliu de Guíxols, que 25 anys després torna a rebre la visita de la cursa. Serà una jornada ideal per a sprinters o escapades.

Les dues principals etapes de muntanya es decidiran a les estacions d’esquí de Vallter 2000 i La Molina, els ports que són finals en alt de la Volta. Així, la tercera etapa entre Sant Feliu de Guíxols i Vallter 2000 i la quarta entre Alp i La Molina començaran a definir quins ciclistes podran guanyar la “Volta” 2019.

La cinquena etapa, amb sortida a Puigcerdà i arribada a Sant Cugat del Vallès, tornarà a ser una bona oportunitat per a esprinters o per les escapades, mentre que la sisena, per terres tarragonines entre Valls i Vila-seca es presenta com una jornada trencacames.

Finalment, Barcelona tornarà a acollir la setena i darrera etapa, que ho decidirà tot, i que després de creuar diversos municipis del Baix Llobregat, culminarà amb 8 voltes espectaculars per la muntanya de Montjuïc que posaran el punt i final a la 99a edició d’ una cursa plena de figures internacionals.

Ciclistes com el vigent campió del món i de la “Volta”, Alejandro Valverde, el guanyador de la Vuelta, el britànic Simon Yates, el català Marc Soler, els francesos Romain Bardet, Thibaut Pinot o Warren Barguil, l’italià Fabio Aru, el colombià Rigoberto Urán, els belgues Thomas de Gendt o Remco Evenepoel… entre molts altres, han planificat la Volta Ciclista a Catalunya dins del seu calendari per a la temporada 2019. Tot un cartell de luxe per a la tercera prova per etapes més antiga del món, després del Tour de França i el Giro d’Itàlia.

I és que la Volta Ciclista a Catalunya manté la seva essència i història, però evoluciona i es mostra al món com un gran espectacle esportiu. Fins a 190 països rebran imatges de televisió de la cursa gràcies a 30 difusors internacionals.

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, va tancar un acte que va posar de relleu un cop més la fortalesa de la Volta Ciclista a Catalunya.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here