La festa es farà aquest diumenge 10 de febrer pels carrers del barri Centre de la localitat baixllobregatina

La Colla de Geganters de Sant Joan Despí celebra aquest cap de setmana una nova edició de la Festa dels Tres Tombs, una tradició que recorda el passat agrícola de la ciutat quan, dècades enrere, la majoria dels veïns i veïnes es dedicaven al conreu. El dia gran serà aquest diumenge 10 de febrer amb la tradicional cercavila que aquest any comptarà amb la participació d’uns 140 carros, cavalls i bèsties.

Ahir dissabte 9 es va fer l’entrega de la bandera amb una petita cercavila de cavalls fins a casa de l’abanderat, que aquest any és el Bar Marqués, al carrer de Torrent d’en Negre, del barri Centre. Segons explica Josep Piqué, cap de colla, “la junta va acordar que aquest establiment seria l’abanderat ja que acaben de fer els 50 anys, es va obrir el 1968 i encara el porten els familiars fundadors. És un lloc molt carismàtic i els seus propietaris sempre han estat molt col·laboradors en tota mena d’activitats de ciutat, sobretot, amb la colla”. I dissabte al vespre va tenir lloc, a les 19.30 h, el Ball dels Tres Tombs al Foment Cultural i Artístic.

Aquest diumenge 10, a partir de les 12 hores, començarà la cercavila dels Tres Tombs, des del recinte firal en direcció al barri Centre, on carros, cavalls i bèsties faran les tradicionals tres voltes al recorregut d’enguany.

El Grup d’Esplai Castanyot, que fa 50 anys, tindrà carro especial, així com el gegant Jujol en commemoració del 140 aniversari del naixement de Josep Maria Jujol. La Colla de Geganters també ha anunciat que hi haurà un carro adaptat on passejaran persones amb diversitat funcional de l’entitat santjoanenca Tastidis.

Com cada any, el recorregut introdueix petites variacions per poder parar davant de la casa de l’abanderat, recollir-lo i fer la tradicional degustació de coca i vi, així que consulteu el detall de la cercavila.

Programa i recorregut

12 h Festa dels Tres Tombs. Inici de la primera volta amb sortida des del recinte firal (av. Mare de Déu de Montserrat), av. Barcelona, rambla Josep Maria Jujol, c. Jacint Verdaguer, c. Catalunya, c. Riera d’en Nofre, c. les Torres, c. Torrent d’en Negre (recollida de la bandera, Bar Marqués, i degustació de vi i coca), c. Bon Viatge (13 h, benedicció dels animals davant de l’església), c. Jacint Verdaguer, c. les Torres i av. Barcelona. La segona i tercera volta faran el següent recorregut: c. Bon Viatge, c. Jacint Verdaguer, c. les Torres i av. Barcelona.

Font: Ajuntament de Sant Joan Despí

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here