Prop de 1.200 espectadors es van apropar a CineBaix de Sant Feliu l’últim cap de setmana de gener, per gaudir del millor cinema oriental de la temporada. Creix el nombre d’espectadors no socis i les sessions de La Mostra Educa, adreçades a centres educatius

La Mostra de CineBaix continua creixent de forma imparable. La 12a edició, que va començar el passat mes de novembre amb la programació de cinema de la Mediterrània i del Llevant, continua recollint èxits amb la seva segona cita anual: La Mostra de Cinema Asiàtic, celebrada entre el 24 i 28 de gener, ha duplicat el nombre d’assistents de l’edició del 2018. Un total de 1.184 espectadors van omplir durant l’últim cap de setmana de gener les sales de CineBaix per gaudir de les millors pel·lícules asiàtiques de la temporada, des de Hirokazu Koreeda fins a Naomi Kawase.

Aquests números confirmen l’èxit i consolidació de la nova estructura de La Mostra, que fa un any va estrenar format distribuint-se en quatre programacions a l’any: mediterrània al novembre, asiàtica al gener, llatinoamericana al març i africana al maig. A més del creixement en públic, l’assistència de les persones no sòcies del cinema també ha crescut, passant a ser d’un 44% a un 58%, així com l’interès als dos cinefòrums, un dels punts forts de La Mostra, amb Laia Tresserra, directora de la revista Opcions, i Agus Morales, director de la revista 5W, on van assistir una vuitantena de persones de mitjana.

Per aquesta edició també s’ha incrementat la quantitat de sessions: de les 13 del 2018 s’ha passat a 20, incloent-hi quatre sessions noves per a centres educatius, en el marc del cicle La Mostra Educa. Tot plegat també ha permès gairebé triplicar els ingressos a taquilla respecte el cicle asiàtic del gener de l’any passat. A més, també s’ha crescut en presència a les xarxes socials, informant del dia a dia de La Mostra amb publicacions d’interès.

El Premi del Públic l’ha guanyat en aquesta ocasió Mi vecino Totoro de Hayao Miyazaki, que es projectava amb motiu del seu 30è aniversari. Aquesta ha estat no només la millor valorada a través dels vots del públic, sinó també la més vista, amb un total de 125 espectadors en dues sessions diferents.

La propera cita és la Mostra de Cinema Llatinoamericà, que tindrà lloc del 28 de març a l’1 d’abril.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here