El dos consistoris baixllobregatins tornen a rebre el guardó Pajaritas Azules que atorga Aspapel (Asociación Española de Fabricantes y Empresas de Pasta, Papel y Cartón). La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, va lliurar aquesta distinció als representants municipals, en un acte celebrat la setmana passada a Madrid

Un total de 40 ajuntaments i agrupacions de municipis de 13 comunitats autònomes de l’Estat espanyol han rebut aquest guardó. 

Pajaritas azules és un programa anual d’assessorament, avaluació i reconeixement de la qualitat de la gestió municipal en la recollida seelctiva de paper i cartró, enfocat a la millora contínua.

L’avaluació es basa en 21 indicadors que segueixen barems establerts i analitzen tot allò referent a la recollida del contenidor blau i les recollides complementàries, les campanyes i accions d’informació i conscienciació ciutadana, els aspectes relatius a la regulació i la planificació de la gestió i els resultats i traçabilitat fins al reciclatge final. 

Segons els resultats obtinguts, els ajuntaments reben tres (màxima distinció), dues o una Pajarita Azul. L’avaluació anual de cada ajuntament va acompanyada d’assessorament tècnic amb recomanacions de millora. 

El Prat

L’Ajuntament del Prat ha rebut dues Pajaritas Azules en reconeixement a la seva bona gestió en el reciclatge del paper i cartró. El consistori ja va rebre l’any passat aquest reconeixement, atorgat per Aspapel (Asociación Española de Fabricantes y Empresas de Pasta, Papel y Cartón).

Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here