Avui dimarts 12 de febrer sinicia el judici als i les líders independentistes del procés al Tribunal Suprem de Madrid. Per aquest motiu, CCOO i UGT de Catalunya han convocat a els 12 a les seves respectives seus.

Els dos sindicats han expressat que creiem fermament que, per avançar en la resolució del problema polític de relació entre Catalunya i Espanya, cal retornar al terreny de la políticai han assegurat que mai shauria dhaver judicalitzat

A la seu central de CCOO a Via Laietana, hi assistirà Javier Pacheco, el seu secretari general.

EL JUDICI

El tribunal difondrà a partir de les deu del matí la primera imatge conjunta de Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Form. Avui, el torn de paraula serà per a les seves defenses que hauran dexposar els arguments per a demanar la nul·litat de tot el procediment per irregularitats durant la instrucció a més e la vulneració dels drets fonamentals o dun judici just.

Als acusats sels demana entre 25 i 16 anys de presó, segons el càrrec i el paper que van tenir durant el procés. VOX, que es presenta com Acusació Particular els en demana 74. Les defenses demanaran al Suprem que els dongui temps per a tenir les 54 proves que han estat admeses però que encara no els han lliurat i que son fonamentals per als interrogatoris, i alhora, tornaran a demanar que sadmetin també tots els testimonis i proves que han estat rebutjades.

Lencarregat de presidir la sala serà el jutge Manuel Marchena, que va admentre a tràmit el dia 31 doctubre del 2017 una querella per rebel·lió de la Fiscalia, juntament amb tres magistrats més que integren el tribunal. Aquest serà un dels arguments que utilitzarà ladvocat de Sànchez, Rull i Turull, Jordi Pina.

Està previst que els presos declarin en castellà si la traducció és consecutiva i en català si ho és de manera simultània, les defenses consideren que aquesta és lúnica manera de no vulnerar els drets dels seus clients.

 Font: CCCOO 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here