Els representants dels treballadors han arribat a un acord amb l’empresa en 11 dels 12 punts de la negociació

Els vigilants de seguretat de l’aeroport del Prat han desconvocat la vaga que volien fer entre els 24 de febrer i el 3 de març coincidint amb la celebració del Mobile World Congress (MWC).

Segons ha confirmat el Departament de Treball, els representants dels treballadors i l’empresa Trablisa, amb la seva mediació, han arribat a un acord en 11 dels 12 punts de la negociació. Joan Carles Giménez, portaveu del comitè de vaga, ha explicat a l’ACN que l’únic punt que ha quedat fora de l’acord és el plus de 200 euros que fixava el laude que va posar fi a l’anterior vaga del 2017 i que ara haurà seguirà el seu curs per via judicial.

On sí que hi ha hagut acord, per exemple, és en punts com cobrar les hores extres i els plusos el mateix més, que els vigilants puguin fer dues setmanes de vacances a l’estiu o temes relacionats amb la salut laboral.

Resolt el conflicte del mig miler de vigilants de seguretat del Prat, ara queda fer el mateix amb els prop de 200 auxiliars dels filtres de seguretat que, de moment, mantenen la vaga prevista per les mateixes dates.

Segons Giménez, aquestes treballadors, que són els que distribueixen els viatgers abans d’arribar als filtres de seguretat, cobren el sou mínim i amb l’increment aprovat pel govern espanyol fins els 900 euros, l’empresa que presta el servei , una filial de la mateixa Trablisa, reclama que AENA incorpori aquest increment al contracte de la licitació abans d’abonar la diferència als treballadors perquè si s’ha de fer càrrec de l’increment, de l’entorn del 20%, perdrà diners.

Treballadors i direcció segueixen negociant amb la mediació de Treball.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here