Les obres per enllaçar l’autovia A-2 i l’autopista AP-7 a l’altura de Castellbisbal i Sant Andreu de la Barca es reprendran la setmana vinent. Així ho ha anunciat aquest dimecres la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera

Avio es comença a fer l’acopi de material i de maquinària necessari perquè els operaris puguin començar a treballar a partir de dilluns. Tot i que el gruix de les obres fa sis anys que estan enllestides, diverses modificacions del projecte han aturat en diverses ocasions el tram final dels treballs.

La connexió de les dues vies, que es farà amb un viaducte de 850 metres, evitarà que els 40.000 vehicles que s’espera que hi passin facin una volta de 12 quilòmetres per carreteres comarcals.

Les obres per a la construcció d’aquest enllaç, que comunicarà el Vallès amb el Baix Llobregat, van començar al desembre de 2006 i el projecte inicial preveia la construcció d’una carretera de 2,4 quilòmetres.

La primera aturada dels treballs va ser el 2010 per les retallades pressupostàries derivades de la crisi econòmica i des de llavors ha avançat amb dificultats. En els últims dos anys les obres han estat aturades perquè s’han fet tres modificacions del projecte.

Aquests canvis per actualitzar l’obra a les necessitats actuals han fet que el pressupost hagi passat dels 50 MEUR previstos inicialment als 76.

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha mostrat la seva satisfacció i recorda que l’obra és “cabdal” pel futur de la ciutat

Llorca ha recordat que l’enllaç “facilitarà la comunicació de les empreses que hi ha a la nostra zona industrial” i ha explicat que els conductors podran evitar la carretera de Rubí (C-1413) per anar al Vallès, una via que acumula molt de trànsit i una elevada sinistralitat.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here