El ministre de Foment del govern espanyol, José Luís Ábalos, ha reivindicat la figura del president Josep Tarradellas com un defensor “acèrrim” de l’autogovern i del diàleg entre els “pobles” de l’Estat espanyol en l’acte del canvi de nom de l’aeroport barceloní, que des d’aquest divendres passarà a dir-se Josep Tarradellas-Barcelona-El Prat.

En el seu discurs, Ábalos ha reivindicat que els principals aeroports de l’Estat portaran els noms de Tarradellas i del president Adolfo Suárez, “un recordatori que l’entesa entre les dues ciutats és possible”. “Els dos aeroports ara rendeixen homenatge a la seva valentia”, ha celebrat. En el seu torn, el president d’Aena, Maurici Lucena, ha assegurat que “cada visita a l’aeroport honorarà” la memòria de Tarradellas.

El ministre de Foment de l’Estat espanyol ha aprofitat la presentació de la nova denominació de l’aeroport per recordar “l’esperit” de Tarradellas i Suárez i els seus contemporanis, tot afirmant que “si ells van ser capaços” de “no cedir a les pressions maximalistes” i de “fomentar el diàleg”, la generació política actual està “moralment obligada” a seguir el seu exemple.

En finalitzar l’acte protocol·lari, el ministre ha ofert una fotografia emmarcada a un nebot del president del president sortint d’un vol el 23 d’octubre de 1977, després de reunir-se amb Suárez i acordar la restitució de la Generalitat després del franquisme.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here