Actualment la Generalitat disposa de 4.500 km de fibra òptica. El nou projecte s’amplia ara entre Castelldefels i el Vendrell i farà possible connectar el Baix Llobregat amb el Garraf i el Baix Penedès i tots els polígons industrials i empreses de la zona.

Es desplegaran 55 km de cable amb una inversió de més d’1 milió d’euros fins al 2020 als municipis següents: Castelldefels, Sitges, Sant Pere de Ribes, Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Cunit, Calafell, i el Vendrell.

Dues fases

La primera fase implica arribar enguany a Castelldefels, Sant Pere de Ribes, Sitges i Vilanova i la Geltrú.

Pel que fa a la segona, correspon a la connexió entre Vilanova i la Geltrú i el Vendrell, incloent-hi els municipis de Cubelles, Calafell i Cunit. Aquesta actuació s’executarà durant l’any 2020.

Tota la comarca connectada amb fibra el 2023

L’objectiu és fer arribar la banda ampla a tots els municipis del país l’any 2023. Pel que fa a les capitals de comarca, l’objectiu del Govern és més immediat, atès que l’any 2020 totes comptaran amb punts de connexió neutres de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat. El Vendrell se sumarà així a les 29 de les 42 capitals de comarca que ja tenen punt de connexió.

Font: Generalitat de Catalunya

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here