El 24 de març es farà el ‘dia de l’espectador’ i la platea estrena nous espais per a persones amb mobilitat reduïda

La Passió d’Olesa aixeca el teló aquest 3 de març apostant per la força de la música i dels efectes de llum en l’espectacle. A més, aquest any el teatre estrena nous espais per a persones amb mobilitat reduïda, per fer-los més còmoda l’assistència a la representació. Amb l’empenta de més 480 anys d’història i l’esforç de gairebé un miler de persones, La Passió d’Olesa es manté ferma com una de les tradicions culturals més importants de Catalunya.

L’equip de direcció escènica ha treballat tota la pretemporada en la tasca conjunta d’actors i tècnics. En moltes escenes de La Passió d’Olesa, la interpretació d’actors i actrius va estretament lligada a la llum i la música -una composició del mestre Josep M. i està interpretada per l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor Madrigal, dirigits per Salvador Brotons- i és important cuidar aquests moments. Per això, s’ha buscat que els actors treguin tot el suc a la banda sonora i a la il·luminació per potenciar l’emoció del públic.

A nivell escènic, els espectadors també veuran com La Passió s’enriqueix amb nous elements que fan encara més realista i propera la representació. A través de l’anomenat ‘segon repartiment’, es desplegaran una sèrie d’accions a l’escenari que complementen les principals. Aquests petits detalls també són essencials perquè la representació flueixi amb tot el seu potencial.

Pel que fa a les instal·lacions, el teatre estrenarà aquesta temporada una zona especial al pati de butaques adaptada per a cadires de rodes. L’objectiu d’aquesta zona exclusiva per a les persones amb problemes de mobilitat és fer el màxim de còmoda l’assistència a les representacions.

El 24 de març es farà per primer cop ‘el dia de l’espectador’

El dia 24 de març, com a novetat, es farà per primer cop el dia de l’espectador amb l’objectiu d’obrir l’espectacle al màxim de gent, tal com ja fan altres disciplines artístiques com el cinema.

La temporada 2019 de La Passió d’Olesa de Montserrat comptarà amb deu representacions, set de les quals en horari de matí (de 10.15 a 14h) i tres en horari de tarda (de 17.30 a 21.15h). El mes de març les representacions matinals seran els dies 3, 10, i 24, mentre que els dies 16 i 30 de març es farà funció de tarda. A l’abril, La Passió d’Olesa es podrà veure els dies 7, 19 i 28 al matí, i el dia 13 a la tarda. Finalment, la temporada es clourà l’1 de maig al matí.

La Passió d’Olesa de Montserrat està subtitulada en castellà i anglès en totes les representacions.

Ignasi Aballí, autor del cartell 2019 de La Passió d’Olesa

Com és tradició en l’entitat des de 1987, el cartell de la temporada s’ha encarregat a un artista contemporani reconegut. Enguany el cartell institucional és obra d’Ignasi Aballí, que exposarà una selecció de la seva obra a l’Espai d’Art del teatre durant tot el mes de març.

Artista visual, ha realitzat diverses exposicions individuals a Espanya i a l’estranger, entre les quals destaquen les realitzades al Macba de Barcelona (2005), al Museu Serralves d’Oporto, la IKON Gallery de Birmingham i el ZKM de Karlsruhe (2006), la Pinacoteca do Estado de Sao Paulo (2010), el Museu Artium de Vitoria (2012), el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (2015), la Fundació Miró de Barcelona (2016) i el Museu d’Art de la Universitat Nacional de Colombia a Bogotà (2017).

Aballí ha participat a la 52a Biennal de Venècia (Itàlia, 2007), la 8a Biennal de Sharjah (Emirats Àrabs, 2007), la XI Biennal de Sidney (Austràlia, 1998), la 4a Triennal de Guangzhou (Xina, 2012) i la 13a Biennal de Cuenca (Ecuador, 2016).

L’any 2009 va ser guardonat amb el Premio Nacional de Arte Gráfico i el 2015 amb el V Premi Joan Miró.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here