Sant Boi viurà, del 7 al 9 de març, els dies més folkis de l’any. Concerts, tallers, xerrades i sessions donen forma a la programació del Rubrifolkum 2019, el Tradicionàrius del Baix Llobregat

La gallega MERCEDES PEÓN presentarà el seu nou disc Deixaas el dissabte, 9 de març a Cal Ninyo, tancant una de les jornades amb més accent femení del Festival.

El Rubrifolkum és un Festival de música neo folk creat i gestionat per l’Associació Musical Qui hi ha? que enguany arriba a la seva IX edició.

The Cane Peelers, Chundarata, FanFarra, Flowk, Caldo i Mercedes Peón protagonitzaran els concerts a Cal Ninyo, La Masia i la terrassa del Museu de Sant Boi. Carles Belda s’encarregarà de fer un taller de glosa al Casal La Fera Ferotge i amb Marta Gispert i Caterina Canyelles portaran el cant improvisat per diferents bars de Sant Boi convidant al públic a sumar-s’hi i glosar.

Entre aquests bars hi ha el Knaya, amfitrió de les sessions un cop acabin els concerts. Un taller de danses de l’Aragó, un taller de ball folk, una xerrada i exposicions de luthiers arrodoneixen la programació.

MERCEDES PEÓN

Considerada una de les dones més carismàtiques, actuals i transgressores del circuit Worlk Music Internacional, visita el Rubrifolkum per presentar el seu nou disc Deixaas, considerat el millor disc 2018 fet a l’estat espanyol segons @CulturaDiversaDGL.

Nascuda a A Corunya, Mercedes Peón és cantant, compositora, productora, multi-instrumentista i docent. Va començar la seva carrera en solitari l’any 2000 i, des de llavors, no ha deixat de desafiar els límits de l’experimentació i la fusió musical. Amb Deixaas (2018), ja són 5 els seus discos: Isué (2000), Arjú (2003), Sihá (2007) i SÓS (2010).

Mercedes Peón és Premi de la Crítica de Galícia, a la categoría de Música 2018, premi nacional de la Música de la Xunta de Galícia i finalista al Premi Millor Artista de l’Any de BBC Ràdio 3 (2000).

LES DONES A LA MÚSICA: TAULA RODONA

Coincidint amb els actes commemoratius i reivindicatius del 8 de març, el Rubrifolkum proposa una taula rodona per reflexionar sobre el binomi dones i música a nivell històric i actual, la invisibilització de la dona, la masculinització de les professions relacionades amb la indústria, i els reptes que tenen les dones, també en aquest sector.

Serà dissabte, 9 de març, a les 18 h, a Cal Ninyo. Comptarem amb la periodista Queralt Castillo moderant la taula amb la cantant i music Leticia Martin, la també periodista cultural Neus Molina, la llicenciada en filosofia i postgraduada en cant Georgina Rabassó i Carmen Zapata, gerent de l’ ASACC (Associació de Sales de Concerts de Catalunya) .

BALL FOLK EN FAMÍLIA

Amb l’objectiu d’apropar el folk a tots els segments d’edat, el Rubrifolkum reitera la seva oferta al públic familiar amb el concert-vermut de Flowk, un trio que s’endinsa al món de l’harmonia com un mar de possibilitats, a través de composicions pròpies i peces de ball folk.

Serà dissabte, 9 de març, a les 12 h, a la terrassa del Museu de Sant Boi. A les 11h hi haurà un taller de ball folk a càrrec d’una mestra balladora amb molta experiència com és na Maria Sillero. Taller gratuït i obert a tothom per poder ballar amb el concert de Flowk.

EL FESTIVAL

Va néixer l’any 2011 per donar a conèixer les propostes de renovació de la música d’arrel que es fa al nostre País , arreu de l’Estat, l’estranger i apropar-la a la ciutat de Sant Boi i a la comarca del Baix Llobregat, amb l’objectiu de crear nous públics d’aquest gènere musical i enriquir l’oferta musical i cultural santboiana.

El Festival Rubrifolkum és una iniciativa de l’Associació Musical Qui hi ha? en conveni amb l’Ajuntament de Sant Boi, el Festival Tradicionàrius de Barcelona i el patrocini de diverses entitats i empreses.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here