La immobiliària titlla el decret de lloguer de “mesura electoralista” i assegura que si és permanent “paralitzarà” les compres d’inversors

La immobiliària alemanya Engel & Völkers preveu que el preu de l’habitatge a Barcelona es mantingui estable respecte a l’any anterior, conservant així l’equilibri dels dos darrers anys. Així ho ha assegurat el director del Metropolitian Market Center a Barcelona, Oriol Canal, durant la presentació de l’Informe de mercat de Catalunya 2018-2019.

Canal ha afegit que on sí que hi haurà un increment del preu és a les zones de l’àrea metropolitana, de fins al 10% en alguns punts com el Baix Llobregat.

D’altra banda, Albert González, director de la divisió de lloguers de la immobiliària, ha titllat el nou decret aprovat pel govern espanyol de “mesura electoralista” i ha advertit que si és permanent “paralitzarà” les compres d’inversors que busquen rendibilitat, i acabarà fent que hi hagi menys propietats per llogar a la ciutat i més encarides.

Durant la presentació a les oficines de l’empresa, Canal ha explicat que el doble ritme en el comportament dels preus a Barcelona i a la resta de zones es deu, sobretot, en el diferent perfil de comprador, que a Barcelona és de tendència inversora i estrangera i a la resta de zones és en cerca d’una primera residència.

També ha afegit que la diferència de preus entre les dues àrees fan que “la perifèria tingui més recorregut d’augment”.En aquest context, González ha acusat el govern espanyol d’aprovar el decret que regula els lloguers com a “mesura electoralista”, i ha advertit que la seva aplicació permanent “paralitzarà les compres dels inversors”.

Així, ha explicat que amb un descens de la demanda també baixarà l’oferta, de manera que ha augurat que hi haurà menys propietat de lloguer a la ciutat i, per tant, els preus aniran a l’alça.L’1-O, un punt d’inflexióD’altra banda, Canal també s’ha referit a l’1 d’octubre del 2017 com a “punt d’inflexió” per al cicle immobiliari. Així, el director del Metropolitian Market Center a Barcelona ha explicat que encara que arran del referèndum d’autodeterminació hi va haver una caiguda en les transaccions, aquest descens s’hauria acabat produint de totes maneres.

“L’1-O es marca més clarament el que hauria estat un canvi de cicle natural”, afirma, per després afegir que sense referèndum “potser hi hauria hagut un altre any de creixement espectacular per acabar caient després”. En aquest sentit, ha explicat que el primer d’octubre va facilitar que “la correcció” en els preus del mercat no fos “tan forta” com hauria pogut ser-ho.

En aquest sentit, Canal ha destacat que l’augment de “l’estabilitat política i econòmica” a Catalunya facilitarà la tornada d’inversors estrangers, que ha apuntat que ja estan recuperant les tendències de lloguer a la ciutat, per fer-ho després en les de vendes.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here