En motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, aquest divendres 8 de març,  Consell Municipal de les Dones i l’Ajuntament de Cornellà, juntament amb l’associacionisme i les entitats de dones de la ciutat, han organitzat una trentena d’activitats per a sensibilitzar la població sobre la defensa de la igualtat i els drets de les dones.

Entre els actes destacats hi haurà una lectura d’un manifest reivindicatiu a les 12.00 a la plaça de l’Ajuntament i una celebració d’una jornada festiva, musical i feminista el dissabte 9 de març durant tot el dia a la plaça Europa.

El III Festival de Música per la Igualtat va néixer amb la voluntat de commemorar el dia 8 de març des d’una visió positiva, artística i social. Hi participaran els alumnes de l’escola municipal de música, artistes locals i els grups La Otra i Balkan Paradis Orquestra. El festival s’amplia en l’edició d’enguany amb un nou escenari a la plaça d’Europa, durant tot el dia i adreçat a diferents públics de la ciutat. També hi haurà activitats solidàries, reivindicació, i espais de difusió adreçats a la igualtat i la diversitat sexual.

A més, avui dijous 7 de març a les 19h a l’Auditori de Cornellà es presentaran els “Reconeixements 8 de març 2019” que seran entregats a l’Institut Esteve Terradas, pel seu compromís amb l’educació en perspectiva de gènere, la XAJI i la sensibilització i prevenció de violència masclista, i als sindicats CCOO i UGT de la ciutat per la seva lluita contra la discriminació i l’assetjament laboral de les treballadores, i el suport als moviments feministes. L’acte finalitzarà amb un concert d’òpera i una sarsuela.

També s’estrena un nou itinerari històric per la ciutat, que té les dones com a protagonistes i que està organitzat pels departaments de Patrimoni Cultural i el Centre d’Informació i Recursos per a les Dones. Adriana de Ribes, propietària del Castell de Cornellà, Dolors Almeda, Evalina Gibert o la Comtessa de Bell-lloch, Paolina Pozzali, dones pageses, puntaires, mestres, llevadores, que van participar a la revolució industrial etc. Tindrà lloc el 10 de març a les 11 des del Castell de Cornellà.

Font: Aj.Cornellà

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here