Impulsat per Teatres en Xarxa, l’objectiu és apropar els espectadors a un format teatral més pròxim i experimental

El Teatre Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí acull aquest cap de setmana, dissabte 9 i diumenge 10 de març, la segona edició del Festival Zero amb tres propostes innovadores d’arts escèniques. El certamen, impulsat per Teatres en Xarxa, proposa una programació d’espectacles que tenen com a eix comú la proximitat física amb el públic i que interpel·len sobre noves formes de gaudir de les arts escèniques.

El primer dels espectacles va ser A mí no me escribió Tennessee Williams (porque no me conocía), una peça amb dramatúrgia i direcció de Marc Rosich i la interpretació de Roberto G. Alonso que es va representar el 9 de març a les 19 hores. El muntatge està protagonitzat per una dona d’edat indefinida que explica les seves recances i s’emmiralla en la desmesura de les heroïnes de Tennessee Williams o en les dives de la cançó.

També el 9 de març, a les 21 hores, es va poder veure Painball, un espectacle que reflexiona sobre la llibertat i que fusiona música i moviment amb altres disciplines artístiques. Es tracta de la primera peça de carrer de la companyia Les Impuxibles, amb la interpretació de Clara Peya, Ariadna Peya i Helena Gispert.

El darrer espectacle serà Espera, una proposta de circ de carrer participatiu on desapareix el límit entre l’escenari i el públic que es podrà veure a Sant Joan Despí avui 10 de març a les 18 hores. El muntatge està produït per la companyia de circ EIA amb la interpretació de Celso Pereira i Francesca Lissia.

El Festival Zero va néixer l’any passat impulsat per Teatres en Xarxa, un grup de teatres de proximitat que treballen plegats de manera regular des de l’any 2014. El festival té com a eixos bàsics la programació d’espectacles de proximitat física amb el públic per viure experiències gairebé immersives; la cerca d’un públic nou, no assidu al teatre, i la visibilització de textos contemporanis i/o propostes no convencionals.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here