La plataforma Castelldefels amb les Persones Refugiades ha convocat una concentració de rebuig als fets, aquest vespre a les 19h a la plaça de l’Església

L’Ajuntament de la localitat baixllobregatina està esperant la conclusió de la investigació que els Mossos d’Esquadra estan duent a terme per determinar l’origen i la motivació d’aquests condemnables fets. Si la investigació policial confirma, com assenyalen els primers indicis, que es tracta d’un delicte d’odi amb motivacions racistes, l’Ajuntament es personarà a la causa com a acusació particular, sumant-se a la acusació del Govern, que ja va anunciar que es personaria com a acusació particular contra els agressors “en defensa dels drets dels infants”, i que a més a més, posarà una denúncia a la Fiscalia de Delictes d’Odi.

L’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, ha assenyalat que “volem ser cautelosos abans de qualificar els fets, però si es confirma que hi ha una motivació xenòfoba actuarem en conseqüència, perquè Castelldefels és una ciutat que es reconeix en el mirall de la solidaritat i la diversitat i on aquestes conductes no tenen cabuda”.

Així mateix, l’Ajuntament fa una crida a la responsabilitat de tothom –partits polítics i ciutadania en general– per tal que no alimentin el fals discurs que vincula immigració i delinqüència. A Castelldefels, la presència dels menors tutelats no havia significat un increment dels delictes, com es va confirmar en la Junta de Seguretat Local celebrada la setmana passada de manera ordinària.

L’Ajuntament va tenir coneixement de manera oficial el passat 30 de novembre de la presència dels menors tutelats a Castelldefels, en concret a la masia Cal Ganxo, un equipament municipal la gestió de la qual es va adjudicar a Fundesplai per dur a terme activitats d’educació i sensibilització mediambiental. Des d’aleshores, i tot i que considerava que el centre Cal Ganxo no reunia les condicions òptimes per acollir aquests menors amb les millors garanties, el govern municipal, a través de les regidories de Serveis Socials i Nova Ciutadania, es va oferir per tal de treballar conjuntament per acompanyar els menors en serveis com per exemple l’aprenentatge d’idiomes. La resposta va ser que no calia emprendre aquest treball conjunt perquè la presència dels menors a la ciutat era provisional. Val a dir que aquesta col·laboració s’ha estat duent amb normalitat en altres casos.

En aquest context, atès que des dels serveis municipals no es podia treballar amb aquests menors i que el centre no reunia les condicions òptimes, l’Ajuntament, fa dues setmanes  va enviar una carta a Fundesplai per tal que reprenguessin les activitats mediambientals. La marxa dels menors tutelats, prevista pel pròxim 14 de març, s’ha accelerat amb els condemnables fets que s’han produït aquest cap de setmana.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here