Amb l’objectiu de promoure el plaer de la lectura entre els joves de 12 als 16 anys, la Diputació de Barcelona ha impulsat el projecte Jo llegeixo en el que hi participen, entre altres, Corbera de Llobregat i Castellbisbal.

Gràcies a les llicencies de la plataforma digital Legiland que ara son a disposició dels instituts i a les lectures relacionades que es poden trobar a les biblioteques més de set-cents alumnes que es beneficien d’aquest programa. Legiland té per objectiu fer compatible l’avaluació escolar de les lectures amb el plaer de llegir, i per tant, els alumnes hi troben lectures adequades tan per la seva edat com pels seus interessos, des de llibres clàssics fins a novel·les juvenils.

Els professors, per la seva banda, poden avaluar l’activitat lectora dels alumnes mitjançant qüestionaris de comprensió lectora. Els joves, alhora, veuen recompensat el seu esforç amb una eina de gamificació que els permet dissenyar el seu propi avatar alhora que augmenten el seu currículum lector.

El projecte s’ha posat en marxa a 9 instituts de vuit municipis diferents i ja hi ha 709 alumnes que estan utilitzant el programa.

Font: Diputació de Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here