Les mobilitzacions contra el canvi climàtic que han protagonitzat els estudiants a diversos països europeus van arribar aquest divendres a Barcelona i Tarragona, on el Sindicat d’Estudiants va convocar una manifestació, a les 12 del migdia, a la mateixa hora que a moltes ciutats de l’Estat

El moviment reclama nacionalitzar els productes d’energia i combustible, una xarxa de transport públic, gratuït i ecològic, la nacionalització de les indústries automobilístiques, aeronàutiques i navals, de la indústria ramadera. També demana que les empreses públiques de reciclatge estiguin sota el control de treballadors i aposta per una producció sostenible.

Un moviment per a la “supervivència”

Des del Sindicat d’Estudiants manifesten que la mobilització per “la supervivència” del planeta no està separada de la resta de reivindicacions socials i educatives. Per això, defensen aixecar “un gran moviment internacional” que uneixi treballadors, joves i tots els sectors oprimits per aconseguir el canvi real en la societat.

Al capdavall, l’objectiu d’acabar amb el control “asfixiant” que exerceixen sobre la producció mundial les grans multinacionals i apostar per una planificació de l’economia de manera ”racional i respectuosa amb el medi ambient”.

Seguiment desigual de la vaga estudiantil

El departament d’Educació va informar a les dotze del migdia que el seguiment més alt havia estat a les Terres de l’Ebre (49%), al Vallès Occidental (39%) i al Baix Llobregat (34%).

En canvi, el Consorci d’Educació de Barcelona va informar que el seguiment a la capital catalana havia estat del 13%, mentre que la manifestació que va recórrer els carrers de la ciutat va aplegar 2.000 persones. A les comarques de Barcelona va ser del 12% i a la Catalunya Central de l’11%. 

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here