533 dones víctimes de violència masclista, 36 homes condemnats i 6 d’absolts en el quart trimestre de 2018 a la comarca.

El nombre de denúncies de violència masclista (570) disminueixen respecte el trimestre anterior (-23) però creixen respecte l’any anterior (+27). 12 de cada 100 dones víctimes de violència masclista dispensen la seva obligació de declarar en el procés judicial. El 73% de les denúncies van ser rebudes per atestat policial amb denúncia de la víctima de violència masclista, 14% atestat policial amb intervenció directa de la policia i 8% informe de lesions.

En el quart trimestre de 2018 baixen les ordres de protecció iniciades al Baix Llobregat. Així, en el darrer trimestre de 2018 les ordres de protecció iniciades són 80 (-27% respecte el tercer trimestre i 11% menys que en el quart trimestre de 2017). Creix el pes de les ordres de protecció adoptades que ha passat de suposar el 47% en el 2017 a ser el 76% del total de les ordres de protecció iniciades a la comarca.

Els assumptes civils d’ingrés directe als partits judicials al Baix Llobregat creixen respecte el trimestre anterior i el penals baixen. La majoria dels agressors (54%) als que s’ha aplicat una ordre de protecció havien finalitzar la relació afectiva amb la seva víctima.

El sobreseïment provisional és la forma de terminació de l’assumpte jutjat més freqüent (50%) seguit de l’elevació a òrgan competent (30%). El percentatge de sentències condemnatòries és menor a la comarca (7,9%) que a Catalunya (10,6%) o al conjunt d’Espanya (13,3%).

L’Observatori Comarcal del Baix Llobregat publica l’informe trimestral de violència contra les dones amb l’explotació de les dades recollides pel Consejo General del Poder Judicial. Aquest informe recull dades de denúncies; mesures de protecció; assumptes penals i assumptes civils i ordres de protecció.

Font: Observatori Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here