En un comunicat, Junts pel Prat ha explicat que en els darrers dies, el seu candidat Gerard Valverde s’ha reunit amb la CUP i ERC de la localitat, amb la proposta de configuració d’una llista “de ciutat, unitària, transversal, que representi tot el moviment independentista”

Aquesta proposta, que segons exposa el comunicat “podria esdevenir la força més votada a les properes municipals i evitar així la perpetuació d’ICV”, s’ha plantejat en diverses ocasions als altres grups independentistes de la ciutat. “Des de Junts pel Prat s’ha ofert un full en blanc, una proposta a definir i configurar sense prejudicis per totes tres formacions, però novament ha sigut descartada per part d’ERC i la CUP. ERC vol concórrer en solitari a les eleccions, i la CUP descarta sumar-se a llistes amb projectes més plurals que el seu”, expliquen.

Des de Junts pel Prat lamenten “profundament” aquest fet, que qualifiquen d’error històric, “desaprofitar l’oportunitat de sumar els més de 10.000 vots independentistes amb una proposta guanyadora que permet un canvi real al Prat. Considerem que les fórmules de sempre donen els resultats de sempre i que en ple judici als presos i preses polítiques, encarar les municipals des del partidisme i l’electoralisme no és el que demana la ciutadania mobilitzada que ens exigeix a tots UNITAT”.

“Entenem que ni les diferències ideològiques, ni la diversitat de cultures polítiques i organitzatives són motius prou vàlids per negar-se a construir un projecte unitari per la ciutat entre tots, com ja s’ha fet a alguns municipis com ara a Sant Pere de Ribes on la CUP i JxCAT, conjuntament amb altres organitzacions, han impulsat una candidatura unitària i o a Sant Fost de Campsentelles on ho han fet ERC i JxCAT”, sentencien.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here