La línia que unirà Cornellà, Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels serà un nou corredor ferroviari d’entrada a Barcelona

Les alcaldesses i alcaldes de Sant Boi, Lluïsa Moret; Castelldefels, Maria Miranda; Cornellà, Antoni Balmón; Gavà, Raquel Sánchez; i Viladecans, Carles Ruiz, es van reunir el passat divendres 22 de març, a l’estació de Sants, amb el subdirector general de Planificació Ferroviària del Ministeri de Foment, Jorge Ballesteros, i amb els representants d’Adif Carlos Quingles, subdirector d’Operacions de la Xarxa Convencional Nord-est; Vicente Yerbes, subdirector d’Estacions Nord-est, i Juan Manuel de les Heras, gerent de Patrimoni Nord.

En l’agenda de reunió de treball, el tema més important va ser la petició dels representants municipals de recuperar el projecte del Metro del Delta, la línia ferroviària soterrada que ha de comunicar Cornellà i Castelldefels a través dels seus trams urbans. Els responsables del govern central i de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries han confirmat que la nova línia formarà part del Pla Integral de Serveis de Rodalies de Catalunya .

Per als representants de l’Administració central, la nova infraestructura, que serà una prolongació de la línia R3 de Renfe, no només donarà servei al Delta del Llobregat, sinó que significarà la creació d’ un nou corredor ferroviari d’entrada a Barcelona . És, per tant, estratègica per al desenvolupament de la futura xarxa de rodalies, i presenta el gran avantatge de la intermodalitat amb la línia R2 i Ferrocarrils de la Generalitat.

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret , va afirmar que, a la reunió, “hem constatat que aquest és un projecte complex, que és costós, però del tot necessari no només per cobrir les necessitats dels nostres municipis, sinó també per millorar la mobilitat del país obrint noves vies i noves possibilitats de connexió amb Barcelona. I obrir un nou corredor que milloraria l’entorn”.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va subratllar la importància de la línia del Metro del Delta “no només des del punt de vista del Delta del Llobregat, sinó perquè ha de contribuir a millorar la xarxa d’infraestructures de Rodalies de l’àrea metropolitana”.

L’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz , també va expressar la satisfacció per “haver constatat que, des del Ministeri, ja s’està treballant en una nova agenda d’inversions en infraestructures a la zona Delta i Catalunya”.

Finalment, l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, va destacar que aquesta línia “constitueix una reclamació històrica dels municipis, que ara cobra més valor perquè hem fet una aposta decidida per un model de mobilitat sostenible en què el transport públic de gran capacitat ha de jugar un paper fonamental”.

Font: Ajuntament de Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here