El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts un acord perquè sigui un operador integral de la formació, escollit a través d’una licitació pública, qui gestioni el Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell. D’aquesta manera, serà un centre integral on s’oferirà formació de títols i certificats professionals, formació contínua, ocupacional i de demanda per a les empreses del sector.

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), com a titular del Centre de Formació Professional d’Automoció, serà qui durà a terme el procediment de licitació de la gestió, i el responsable del contracte i el seu desenvolupament. A banda, es crearà un òrgan de seguiment de l’execució del contracte amb representants de la Generalitat i de tots els agents econòmics, tal i com ha detallat la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó.

La composició d’aquest òrgan comptarà amb 14 representants de la Generalitat de Catalunya, dos de CCOO, dos d’UGT, un de Foment del Treball, un de PIMEC, dos del Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya (CIAC), i un representant de l’Ajuntament de Martorell.

Gairebé una dècada després que s’anunciés la seva creació, aquest centre de la Generalitat encara no funciona a ple rendiment ni tampoc està gestionat en concessió per una empresa privada del sector, tal com estava previst inicialment, com a col·laboració público-privada.

L’Ajuntament de Martorell va requerir a la Generalitat la recuperació dels terrenys municipals cedits, si el Govern no desencallava el projecte, aturat des de 2014. Actualment, el Centre d’Automoció només hi acull una cinquantena de joves del programa ‘Garantia Juvenil’ del Servei d’Ocupació de Catalunya, quan té capacitat per a 14.000 alumnes.

Font: Ajuntament de Martorell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here