• La presentació oficial es va fer divendres 12 d’abril a la plaça de la Vila i els actes s’allargaran fins al dia 19 d’abril
  • La celebració de la Setmana Santa ja s’ha obert pas pels carrers de Sant Vicenç dels Horts. Les tradicions, la passió i la cultura van de la mà per celebrar una de les setmanes més especials del municipi. El tret de sortida el va donar la desfilada dels Armats el 12 d’abril, com a pròleg de la presentació oficial del programa Passió x Setmana Santa. 

    L’acte inaugural va parar atenció al llenguatge relacionat amb la Setmana Santa, per això va comptar com a pregonera amb l’escriptora vicentina Carme Via, guanyadora del VIII Premi Delta (2015-2016) amb la novel·la La modista i altres dones. 

    Fins al 19 d’abril, els carrers de Sant Vicenç dels Horts viuran la culminació de la feina i l’esforç de tot l’any de les dues entitats que fan realitat la Setmana Santa al municipi: el Cos de Portants del Sant Crist, que organitzen l’Auto Sacramental i la Processó del Silenci, i la Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y Nuestra Señora de la Soledad, responsable de la processó de  saetas de Dijous Sant i el concert de músiques de Setmana Santa.  

    A més, enguany la Cofradía celebra 20 anys: dues dècades que han contribuït de manera definitiva a identificar Sant Vicenç dels Horts com a referent de la Setmana Santa arreu de Catalunya. 

    Per tot plegat, l’Ajuntament treballa per incloure la Setmana Santa de Sant Vicenç dels Horts en un pla de turisme i són en marxa els tràmits per reconèixer-la com a Festa Tradicional d’Interès Nacional. Aquest impuls se sumaria al Premi de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat que ja va aconseguir la Setmana Santa vicentina l’any 2014. 

    Al document adjunt podeu consultar el programa complet de  Passió x Setmana Santa.

    Font: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

    FER UN COMENTARI

    Please enter your comment!
    Please enter your name here