La número 5 de Cs demana a ERC que faci propostes “dins la llei i la Constitució” i “respecte per a la justícia”

L’exalcalde de l’Hospitalet de Llobregat, exministre socialista i número tres de la candidatura de Manuel Valls a l’alcaldia de Barcelona, Celestino Corbacho, ha participat aquest dilluns en un acte de campanya de Ciutadans a la localitat baixllobregatina de Cornellà de Llobregat.

Corbacho ha comparegut davant els mitjans al costat de, entre d’altres, la número cinc de Cs a les eleccions al Congrés per Barcelona, Carina Mejías, i el portaveu parlamentari del partit, Carlos Carrizosa, encara que de moment l’exprimer ministre francès i alcaldable per la capital catalana, Manuel Valls, no ha confirmat la seva presència en cap acte de campanya per a les generals.

“Si Cs em convida seria il·lògic que jo no hi fos”, ha assenyalat Corbacho, que ha agraït la “generositat” del partit taronja d’optar per no concórrer a les eleccions de Barcelona i de donar suport a canvi la candidatura de Valls de la qual forma part.

Corbacho va ser ministre de Treball i Immigració durant el Govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero i és exmilitant del PSC, partit que va abandonar al gener de 2018. Ha estat, a més, alcalde socialista de l’Hospitalet de Llobregat entre els anys 1994 i 2008.

“Les coses són bastant normals. Cs dóna suport a la nostra plataforma a Barcelona i la gent que formem part de la plataforma de Barcelona mirarem de formar part del que Cs convingui”, ha indicat Corbacho.

Preguntada sobre si Valls assistirà a algun acte de campanya de Cs, Mejías ha respost que l’exprimer ministre francès “segur que assistirà a actes de Cs quan ho consideri oportú”.

D’altra banda, Mejías ha denunciat novament que a Catalunya “s’estan vulnerant drets fonamentals” i ha criticat que el president del Govern, Pedro Sánchez, “miri a una altra banda”.

“Anem a fer fora Sánchez del Govern per no dependre mai més ni de populistes ni d’independentistes”, ha asseverat, després de la qual cosa ha afegit: “Volem treballar per a tots els espanyols, volem un projecte d’igualtat, de defensa de la llibertat i de la democràcia “.

Font: ACN i EFE

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here