Gavà acollirà, aquest dissabte, la 10ª edició del Torneig de Bàsquet MiniBaix, una competició solidària organitzada pel Club Bàsquet Gavà i que enguany comptarà també amb la participació d’en Miquel Panadès, presentant el llibre “El baloncesto invisible” de l’editorial Círculo Rojo. Es tracta d’un relat sobre la seva vocació i generositat per aquest esport i que reflecteix el retorn emocional que li provoca la satisfacció de la feina ben feta.

Nascut a Barcelona ara fa 58 anys, l’autor explica la seva vida dedicada al bàsquet invisible com a jugador, entrenador i director tècnic. També ha estat durant més de vint anys redactor de la revista Gigantes del básquet i durant una dècada ha format part de l’àrea esportiva de la Federació Espanyola de Bàsquet.

Durant la jornada, que tindrà lloc a la zona esportiva de can Tintorer, també es podrà gaudir dels equips de cistella petita, en una jornada que pel Club Bàsquet Gavà vol ser “lúdica i familiar, on passar-ho bé i gaudir de l’esport està per sobre dels resultats esportius”. Com ja és tradicional, l’ONG ACCeDE i el seu projecte de cooperació a Etiòpia seran part activa en aquesta festa del bàsquet.

Cooperació i esport

ACCeDE va néixer a l’any 2010 arran de les inquietuds d’un grup de pares i mares del Club Bàsquet Gavà. Des de llavors, porta a terme un projecte de cooperació al desenvolupament a Etiòpia.

Durant els primers 5 anys el treball es va centrar a l’escola Adengur de Woldiya on es va dotar al centre de les infraestructures i serveis bàsic necessaris com ara aigua i llum, de les quals no disposava, es va millorar el sanejament i es va construir una pista esportiva al pati de l’escola. Això ha permès la creació d’ equips de bàsquet sota la supervisió de la Federació Nacional Etíop.

Paral·lelament, la Federació Etíop ha inclòs el projecte d’ACCeDE dins el Pla Nacional de Promoció de l’esport a Etiòpia i compta amb el suport del Ministeri de Joventut i Esports d’Etiòpia. Aquest fet possibilita la consolidació del projecte i aconseguir que els nens i nenes més desfavorits puguin practicar esport però sota la premissa que han de continuar la seva escolarització. Ens assegurem que no hagin de deixar l’escola per ajudar a la família, puguin practicar esport i tenir un àpat saludable, com a mínim, un cop al dia gràcies al programa de beques impulsat per ACCeDE.

D’altra banda, participen amb entrenadors i jugadors del CBG en la creació de la primera escola de Minibàsquet a Etiòpia, concretament a la ciutat de Wolkite, juntament amb la Federació Etíop de Bàsquet. La intenció es traslladar aquest model a d’altres zones del país.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here