La candidata del PPC va dir des de Cornellà que una condemna als líders sobiranistes també afectaria el projecte de Pedro Sánchez

La candidata del PP al Congrés per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, va assegurar que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, no vol un indult per als líders sobiranistes presos sinó el seu propi indult, perquè “una condemna a Tribunal Suprem seria una condemna per a si mateix i una condemna per al seu projecte”.

Així ho va afirmar aquest dijous en una atenció als mitjans en visitar el mercat de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat, amb el secretari general del PP català, Dani Serrano, i el candidat a l’Alcaldia, Manuel Casado.

“El senyor Sánchez va ser investit amb els vots dels presos i el senyor Sánchez sap que només pot ser president del Govern de l’Estat amb el vot dels presos”, va insistir.

JUNTA ELECTORAL

La candidata va lamentar “profundament” les decisions de la Junta Electoral Central (JEC) d’ampliar els permisos als líders sobiranistes presos per participar en campanya, i va assenyalar que ella mateixa va contestar una carta al candidat de JxCat al Congrés, Jordi Sànchez, per rebutjar l’oferiment de mantenir un debat.

I va reiterar el seu rebuig al fet que ell i Oriol Junqueras siguin candidats perquè “persones que són processades per intentar destruir el sistema democràtic no haurien de poder participar en unes eleccions democràtiques”, va reiterar, a més de recordar que està disposada a proposar al seu partit un canvi legislatiu perquè sigui així.

No obstant això, creu que la seva entrada en campanya no condicionarà res i que, davant d’això, el PP “posarà en evidència que el que s’està jugant ara és una defensa i protecció dels drets civils i de la llibertat”.

Font: ACN i Agència EFE Imatge:@PPCatalunya

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here