Aquest Sant Jordi molts dels i les cantants procedents del Baix Llobregat també han fet seva la Diada i han participat a concerts, entrevistes i firmes de llibres.

 Des de la Cadena SER van retransmetre un dia tan especial com el de Sant Jordi en forma de concert amb ELS40 i van organitzar gairebé dues hores de concert gratuïtes on tres dels cinc participants eren baixllobregatins.

Alfred Garcia, un dels concursants d’Operación Triunfo 2017 amb més èxit va cantar cançons del seu primer disc “1016”. El pratenc, que ha inclòs l’himne de la vila al seu treball, s’ha donat a conèixer amb un disc autoproduit i amb cançons escrites per ell. Una de les cançons és “Que nos sigan las luces” la cançó del santfeliuenc Nil Moliner, amb el que ha col·laborat en nombroses ocasions. Alfred Garcia i Nil Moliner van també realitzar diferents entrevistes a cadenes musicals. Moliner va cantar algunes de les seves cançons del disc que sortirà properament. El cantautor, amb les seves cançons alegres i properes, ha inciat una gira amb el nom “El despertar” que el durà per sales de tot el país.

Un dels altres participants al concert va ser Carlos Right, concursant d’Operación Triunfo 2018. El veí d’Esplugues, ha estat el primer dels concursants d’aquest any en treure un tema, “Se te nota”. Right va entrar a l’acadèmia perquè un dels seleccionats va renunciar a la seva plaça, tot i així, va tenir un paper rellevant dins el concurs i vol tenir-lo ara dins la música.

El tercer dels participants del concert va ser Ramon Mirabet, amb la seva veu trencada va presentar cançons del seu últim disc “Begin Again”. Un disc que ja està en gira, i que pel cantant de Sant Feliu simbolitza un nou inici amb tocs més pop però sense perdre la seva essència.

Una de les altres cantants que també va tenir un paper destacat aquest Sant Jordi va ser Aitana, la concursant d’Operación Triunfo 2017 que més èxit està tenint. En el seu cas, no va participar en cap esdeveniment musical, sinó en les firmes del seu llibre “La tinta de mis ojos”. Un llibre on la jove cantant de Sant Climent de Llobregat explica la seva experiència al sortir de l’acadèmia i els seus pensaments amb dibuixos que ella mateixa va fer mentre estava al concurs. Aitana està triomfant internacionalment, ha tret un disc “Tráiler”, del que encara en falta la segona part, que ha estat número 1 en moltes ocasions, i darrerament ha tret una cançó en col·laboració amb el grup mexicà Morat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here